EMEKLİLERİN HAYALİ GERÇEK OLACAKMI

Yıllardan bu yana süre gelen bilhassa SSK emeklilerinin yıllara göre maaş farklılıkları, Geçmiş iktidarlar tarafından çözümlenmemiştir, Yıllar süren mağduriyete ve dengesizliğe rağmen, kimse emeklilerin seslerine tercüman olmamıştır. Her gelen kendi hesabına göre hesaplar ve uygulama yaparak, Emeklilerin çaresizlikleri onların sanki kaderi haline getirilmiştir. 500 – 600 lira gibi bir parayı senin hakkın bu diyerek yıllarca mahrumiyete, mağduriyete, yoksulluğa mahkûm edilen EMEKLİLER, geçmiş iktidarlara olduğu gibi bu günkü iktidar ada KÜSKÜN olduğu aşikârdır. Bazılarının anlayamadığı veya anlamakta zorluk çektiği bir hesap vardır. Emekli denen kişi tek kişi değildir, Eşi olan, Çocukları olan, Damadı veya gelini olan, Torun sahibi yaşça" da aile efradı ve çevresinde belli otoritesi olan bir insandır. Son kayıtlara göre 9 milyon"a yakın Emekli, Dul ve Yetim aylığı alan kesim içinde 3 milyonu bulan mağdur bir topluluk bulunmaktadır..

Yapılan Kamuoyu yoklamalarında iktidarı destekleyenlerindeki düşüşün bu etkenlere de bağlı olduğu aşikârdır. Hükümetin bu konu üzerindeki çalışmasının basında duyurulması olumlu bir gelişme olarak görülmüştür. Ancak bu çalışmaların bir an evvel bitirilerek hayata geçirilmesi lüzumludur. Mahalli seçimler öncesi ortaya atılan çeşitli ek ödeme, zam haberlerinin neticesiz olması emeklilerin zaten yok olma noktasına gelmiş olan yaşama isteklerini söndürmüş gibidir.

Sayın Başbakan R.Tayyib Erdoğan" in son günlerdeki OLUMLU çıkışlarına EMEKLİLERİN durumunu düzelten, maaş farklılıkları arasındaki adaletsizliği ve dengesizliği giderecek, Yıllar boyu beklenilen ADALET" in tecellisini sağlarsa bu kesimin duasını alacağı aşikârdır.

 

Harun Reşit" in  ağabisi  Behlül Dane" ye Devlet idaresi sorumluluğundan nasıl kurtulurum diye sormasına, Behlül Dane"nin: ADALETLE HÜKMET-KİMSEYİ İNCİTME- MİLLET SENDEN MEMNUN  OLUP SANA DUA ETSİNLER  ANCAK O ZAMAN KURTULURSUN,  tavsiyesini burada tekrar etmekte fayda görüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR