Domuz eti yemem haramdır.

Son yılların bulaşıcı ölümcül ve tehlikeli hastalığı arasına giren Kırım-Kongo Hemorajik Ateş (KKHA) Ateşli Kanamalı hastalık saçan Keneler, evcil hayvanlar sayesinde evlerin içine kadar girmiş bulunmaktadır.

Kene; Bildiğiniz gibi asalak kan emici olarak tanınan bir böcektir. Yazın gelmesiyle tarla bağ ve bahçede çalışan çiftçinin köylünün, yeşil ve ormanlık alanlarda pikniğe çıkan insanların baş belası haline gelmiştir.

Henüz kene mikrobuna çözüm bulunamamış, sekiz ay aç yaşabilen yapıştığı insanda baş, kas ve boğaz ağrısı, ishal bulantı iştahsızlık halsizlik yüksek ateş, kusma karın ağrısı dışkı ve idrarda kan, iç organlarda burunda ve diş etlerinde kanama baş göstererek, insanı kısa sürede ölüme sürüklemektedir.

Kenelere karşı mücadele, Yerel yönetimler, Sağlık kuruluşları, Tarım çevre ve orman müdürlüklerine düşmektedir. Her kurum kendi sorumluluk alanında gerekli bilgilendirme ve ilaçlama çalışmaları yaparak savaş verirlerken,

Bu yıl Avrupa ve Amerika"da baş gösteren Domuz gribi de, aynı şekilde öldürücü etkisiyle insanlar için büyük tehlike arz eden bulaşıcı bir hastalık olarak yayılmaktadır.

Çok şükür ki ülkemiz Türkiye"de,  halkımızın büyük bir çoğunluğunun Müslüman oluşu ve domuz etini haram sayan insanımız tarafından tüketilmemesi, domuz gribine yakalanma riski de ancak dışarıdan gelebilecek hastalıklı insanlardan bulaşmasına bağlamıştır. 

Tarihimize "Kafkas kartalı”olarak geçmiş bulunan İmam Şeyh Şamil; Yüz binlerce Rus ordularını birkaç arkadaşlarıyla yıllarca uğraştıran kahramandır. Güçlü imanıyla az bir kuvvetle uzun yıllar sürdürdüğü mücadelesini esaretinden sonra aynı şekilde devam ettirmiştir.

Ruslara esir düştüğünde yemek esnasında, İmam Şamil'in iştahlı yemek yediğini gören Çar'ın; “Kumandan bu iştahla beni de yiyeceğinizden korkuyorum" sözü üzerine etrafındakilerin kahkahaya boğuluşları uzun sürmemiş,

Kafkas Kartalı;"Çar hazretleri!

Kaygılanmayınız.

Elhamdülillah Müslüman"ım. Domuz eti yemem haramdır."Der.

Yerli ve yabancı gıdaların imalat ve içeriğine dikkat edelim. İmalatçı firmaların ürünlerimizde domuz eti ve katkısı yoktur ibaresi elbette bizi rahatlatmaktadır. Sağlığımız için; Yediklerimize ve içtiklerimize dikkat edelim

Bizler domuz eti yemediğimiz için domuz gribinden uzağız, Lakin yazın gelmesiyle çoğalan kene vakalarına karşı kendi canımızı ve canlarımızı korumak için tüm önlemleri alalım.

Yapılan ikaz ve uyarılara uyalım.

 

İhsan İDE

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR