Domates, Yumurta, Taş! Sıradaki?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 29 Mart 2007 genel seçimleri öncesi muhalefeti eleştirirken; “Bunlar Sivas"ın ötesine geçemezler” diyerek muhalefet partilerini eleştirip Doğu ve Güneydoğu da aldığı oy oranıyla övünen Sayın Başbakan Erdoğan,

CHP ve MHP"ye; Bunlar“Tabela partisidir” söylemlerini sanırım hatırladınız.

Doğu ve Güneydoğu illerinde iktidar partisinin yaptığı miting toplantı ve etkinliklerde PKK terör örgütünün estirdiği terör olaylarının etkisinden ve propagandasından korunmak için, asker ve polis gölgesinde devletin gücünü en üst seviyeye çıkartarak güvenlik önlemleri sağlanırken,

Sıra muhalefet partilerine gelince devletin valisi terör örgütü PKK"yı işaret ederek;

“Güvenlik zaafı var, asayişi sağlayamayız” gibi bahanelerle başta ana muhalefet partisi CHP ve MHP"nin, Doğu ve Güneydoğu"da siyaset ve propaganda yapması adeta güçleşmişti.

Oysa ülke yönetiminden ve güvenliğinden sorumlu olan iktidar, muhalefet partilerinin Doğu ve Güneydoğuya geçememesini eleştirirken, ülkenin bir bölümünün güvenliğinin iktidarları tarafından sağlanamadığının açık bir itirafı değil midir?

“Bunlar Sivas"ın ötesine geçemez” gibi kışkırtıcı sözlerle küçümsenen muhalefet partilerinden MHP, ilkini Ankara"da, ikincisini de 27 Mart 2010 da Şanlıurfa"da gerçekleştirdiği“Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” mitingi için Güneydoğuya giden Devlet Bahçeli;

Gösterişli bir kalabalık önünde Urfa'da adeta bir gövde gösterisi yaparak Habur"u ve Açılımı eleştirmiş, Başbakan"ın kafasındaki “Sivas-Gavur dağı sınırını” yıkmaya geldim diyerek AK Parti iktidarını ve Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan"ı ağır sözlerle eleştirmiştir.

Aynı gün CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ise, Başbakan Erdoğan"ın eşinin memleketi Siirt"te, partisinin il kongresine katılarak hükümete yönelik eleştirilerinin devamında;

“Etnik ayrımcılık, dışlama yok, ama kimliğe saygı var”. “Demokrasi, eşitlik özgürlük var ama terör hiç yok”. “Terör yanlış. Ayrışma ne ile oluyor? Silahla, terörle oluyor”.

“Onun için yapılması gereken şey terörü kaldıralım, silahı kaldıralım. Masanın üstünde silah durmasın. Masanın üstünde silah durduğu anda barış olmuyor, kalkınma olmuyor. Terör ortadan kalktığı anda bilin, Türkiye"de asıl o zaman kardeşlik olur” derken, Demokratik açılım kampanyasını da eleştiren Sayın Baykal;“Kürt açılımı, oldu Yeşilçam açılımı” diyerek ülkenin gerçek gündemi Ekonomik ve sosyal sorunlardan uzaklaştığını vurgulamıştır.

Anayasa değişiklik paketi ve taslak tartışmalarının hız kazandığı geçen haftayı Van il kongresine katılarak geçiren CHP lideri Sayın Deniz Baykal,

Van"da Parti konvoyuna yapılan domatesli yumurtalı taşlı saldırıların, planlı bir saldırı olduğu ve saldırıları yapanların kişilerin, AK parti yönetici ve partilileri olduğu CD ve bant kayıtlarından tespit ettikleri iddia edilmektedir.

Kamuoyunda ses getiren bu saldırılarla muhalefet üzerinde olumsuz etki sağlamayı amaçlayan AK Parti ile CHP mahkemelik olurken, Demokrasi ve Hukuk çiğnenmiştir.

Hiç bir mazeret bu aşağılık saldırıyı meşru gösteremez.

Muhalefetin burada yaşadıklarından yola çıkarsak;“Bunlar Sivas"ın ötesine geçemez”.Çizilen “Sivas-Gavur dağı sınır” ayrımcılığı söylemleriyle gerginlik ve kaostan beslenen AK Parti, Van"da suçüstü yakalanmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR