DİYETE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI

Sirtfood diyeti, adını sirtuin adı verilen bir proteinden almıştır. Sirtuin diyetinin amacı, kalorileri azaltmak ve sirtuin proteinini açmaya yardımcı olan yiyecekleri tüketmektir. Sirtuin proteini, hastalık nedeniyle vücut hücrelerinin ölmesini ve iltihaplanmasını engeller. Orman meyveleri, saf bitter çikolata ve kırmızı şarap, sirtuin içeren besinlerden bazılarıdır. Yeşil çay, soğan, kereviz, roka, maydanoz, kapari, zerdeçal, beyaz lahana, ceviz, karabuğday, portakal, mandalina, greyfurt ve şeftali sirtuin proteinini aktive eden diğer besinlerdir.

Sirtuin diyetinde kırmızı et, beyaz et, süt ve süt ürünlerini çok az tüketmeli veya bu gıdaların tüketimi tamamen bırakılmalıdır. 

Sirtfood diyetindeki gıdalar polifenoller açısından yüksektir. Bunun bir anti-inflamatuar ve bir antioksidan etki sağladığı düşünülmektedir. Bir bakıma, vücutta enfeksiyon ve şişlik oluşmasını engellediği söylenir.

Sirtuin diyetinde tüketilen gıdalar, insanların uzun süre yaşadığı bölgelerde sık olarak tüketilmektedir. Bu da sirtuin diyetinin metabolizmayı hızlandırdığını ve insanların daha uzun yaşamasını sağladığını gösterir. Buna ek olarak, sirtuin diyetinde tüketilen besinler sağlıklıdır ancak kalori miktarı düşüktür. Bu durum bazı kişilerin sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR