Recai Külyutmaz

Recai Külyutmaz

Canik’te bir kongre böyle geçti..

AK Parti'nin Canik İlçe Kongresi  dün nihayet yapılabildi..
Salon Başbakan'ın ifadelendirmesiyle 'Bindirilmiş Kıtalar'ı anımsatacak derecede tıklım tıklım..
Kongre iki kerre ertelenince normal olarak bütün gözler buraya yani bu salona odaklanmış; eski il başkanları Fuat Köktaş, Ali Akyüz, eski Milletvekilleri Musa Uzunkaya, Fatih Öztürk, Milletvekilleri Tülay Bakır, Ahmet Yeni, Belediye Başkanları başta Osman Genç pek tabi ki, ve Hüseyin Dündar, Nihat Soğuk, eski belediye Başkanı Adem Bektaş, İl Başkan adaylığını deklare etmiş olan Mustafa Acar siyasetin ucundan kıyısından rol kapmaya çalışan aktörlerin tamamı..
Mevcut İlçe Başkanı Hocaoğlu biz bu kongreyi neden iki kere erteledik sualine cevap vermesi gereken bir heyecan ile kürsüye çıktı ama nedense kendini durdurdu ve bastırdı..
Evvelinde Koordinatör Recep Yıldırım divan teşekkül edilip divan masasına oturduktan sonra söylediği cümlecikler salonu gerebilecek tonlamadaydı ama usta siyasetçi manevra ustası da olduğunu gösterir hamlelerle bizim gibi “aha, şimdi ne olacak” diye etrafa özellikle Osman Genç'e bakan şaşkın gözlere pirim vermedi;
Önce “”Masaya su bile koymuyorsunuz.. Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyor değilim” dedi. Sonra da “Osman Genç Canik'in fatihi” diye başlayan sempatik cümlelerle oluşan gerilim elektriğini bir an da alıverdi. 
Hocaoğlu dediğimiz gibi, bu kongrenin iki kerre ertelenmesinin en baş aktörü, önce aday olmayacağını deklare ederek gözünün ya il başkanlığında veyahut, Osman Genç Köşke çıkarsa belediye başkan adaylığında olduğunu düşündüren  hesaplarıyla oyunu kilitlemiş olmanın mahcubiyetiyle olsa gerek çok fazla konuşmadı, konuşamadı..
Ve fakat Osman Genç, salon hakimiyeti denilen psikolojik üstünlüğün verdiği bütün donanımla sözü bir aldı, belediyecilik nedir, nasıl yapılır, karşısında seçim kaybetmiş Adem Bektaş'ın gözlerinin içine baka baka, Meşe Tesisleri, Hasan Doğan Spor Kompleksi, Canik Kültür Merkezi, Samsun'un stratejik bilmem ne planı, Canik Kitabı; ilkçağdan Cumhuriyete üstelik, her şeyi en baştan ilkokul öğrencilerine anlatır gibi tane tane anlattı, anlattı, anlattı…..

Sonrasına sözü alan Musa Uzunkaya ile birlikte Koordinatör Yıldırım'ın sitemli kelamlarına maruz kalacağını tahmin etmesine rağmen, “buraya kadar gelmişsiniz; oturup dinlemekten başka yapacak bir şeyiniz yok, dinlemek istemeyen de gidebilir” edasıyla sözü bitirirken de “Recep Bey bitir der gibi bakıyor ama salondakiler devam et başkan diyor” diyerek espri yapmayı da ihmal etmedi..
Konuşmalar bu minvalde devam ederken bir anlamda konuşmaların gereksiz bir şekilde uzatılmasına içerleyen Divan Başkanı Recep Yıldırım, söz vermeyi düşünüp de veremediği konuşmacılar adına her kesimden bir temsilci yöntemine başvurdu.. Örneğin eski il başkanları adına Fuat Köktaş'a söz verdi..
Sonrasında Saffet Ayvaz, Yıldırım'a aymaz bir tavırla “Neden Ali Akyüz'e söz vermiyorsun” mealinde sitemkâr bir sual yolladı.. Hemen yanı başındaki Fuat Köktaş, onu ceketinin eteğinden erken tutmadığına pişman “eski il başkanları adına ben konuştum” diyerek fısıltıyla uyardı, susturdu.. “Ha tamam o zaman” diyerek yerine oturan Ayvaz'dan daha da ses çıkmadı..
Hocaoğlu'nun yeni yönetiminin A Takımını sahneye çağırarak teker teker tanıttı. Ardından bitmek bilmeyen bir de slayt sunum gelmez mi; bu da salon hakimiyetinin rahatlığıyla, Canik İlçe teşkilatının kuruluş tarihinden günümüze, eski hali yeni hali şeklinde hazırlanmış çeşitlemelerle devam etti, etti, etti….
Ve sonra İl Başkanı Osman Çetinkaya konuştu; Çetinkaya ilginç bir hazırlık yapmış; birkaç kerre vurgu yaptığı Ortak Dil, Ortak Akıl ve Ortak Adalet formülasyonuna oturttuğu konuşmasının bir yerinde “kimse kendine şimdiden makam, paye seçmesin, perde ardındaki pazarlıkların gölgelerini görüyoruz” diyerek lisan- ı münasiple birilerinin kulağını çekmeye yeltendi..
Ama birilerinin kim olduğu sorusu havada kaldı..
Sonra mı ne oldu, salon yan taraftaki yemek servisi için boşalırken sandıklar geldi.. Delegeler oy kullanmaya başladı; toplam 431 olan kullanılması gereken oyun 234'ü sandığa yansıdı.. Çıkan oy ise 4'ü iptal 230 ol ile Avukat Yılmaz Hocaoğlu yeniden Canik İlçe Başkanı..
Peki bunca kavga gürültü neden yapıldı diye soracaksanız; il delege listelisine bir nazar eyleyin kafi..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Recai Külyutmaz Arşivi
SON YAZILAR