DÜNKÜ CANİK...

 

        DÜNKÜ CANİK KONGRESİNİN ARDINDAN

                Bir ağabeyimiz  köpekler insanların dilinden anlıyorlar ama, işlerine gelmediği için anlamamazlık numarası çekiyorlar derdi. Şayet bu ağabeyimizin dediği doğru ise köpekler bizim dediklerimizi anlıyor olabilirler, ama biz onların söylediklerini anlamayacağımıza göre onlara havlayarak cevap verecek halimiz yok. Herkes seviyesine göre hareket edecek. Geçenlerde bir okurum çok güzel  yorum yazmış diyor ki; Adnan Bey kamuoyunda zerre kadar kıymeti harbiyesi olmayan bazılarını muhatap alıp köşenize taşımanız sizi küçültüyor, bizler de merak edip onların yazdıklarını okumak zorunda kalıyoruz.

                Bu tenkit çok seviyeli ve yerinde bir tenkit. Yüz kilo ağırlığındaki bir  güreçşinin karşına 50 kiloluk bir adamı çıkarıp yarışın demek ne kadar doğru ise, toplumda en ufak bir itibarı olmayan insanları ciddiye alıp onlara köşemizde yer vermek de aynıdır. Magazin dünyasında meşhur olmak isteyen genç kızların en önemli argümanları  basına çıkıp bana falanca meşhur tecavüz etti demektir. Veya genç delikanlı ise bana falanca meşhur tokat attı, beni dövdü deyip kendisinden bahsettirmeye çalışır.

                Bizim camiada da s...b...n biri  çıkar bir site kurar kimse okumaz onu, okunabilmesi için kalkar sizi yazarsa onu muhatap  almak hiç doğru bir hareket  değildir. Buna rağmen zamanı geldiğinde bazı belgeleri   yayınlayacağım bunun dışında tüm yazılanları adli yargıya  taşıyacağım. Bu konuda şimdilik daha  fazla  bir şey söylemeyip asıl konumuza geçmek istiyorum. Konumuz önümüzdeki süreçte Ak Parti siyasetindeki muhtemel gelişmeler. Bu konuda geçmişte söylediklerimin tamamı çıktı, bazen düşünüyorum da acaba medyumluk işine de el atsam mı ne yapsam.  Şimdi diyeceksiniz ki  İslam Dini bu tür işleri yasakladığını en iyi bilenlerden birisi sen olmana rağmen nereden çıktı bu medyumluk işi, sinirlendiğimde iç güdülerimi seslendiririm de ondan

                Neye sinirlendin derseniz bundan beş, altı ay önce Ahmet Yeni'nin kızının düğününde İl Başkanı Osman Çetinkaya  bazı ilçe başkanları ile yanıma geldiğinde dedi ki, ağabey ilçe başkanlarımla uğraşma, ben de kendisine dedim ki  Osman   Başkan o sahip çıktığın ilçe Başkanları  kongrede sana sahip çıkacağını sanıyorsan yanılıyorsun, hatta çok güvendiğin Kayınçom da aday olacak ona göre tedbirini al. Osman Başkan o zaman dediklerime inanmadı, ama bugün gelinen nokta o gün dediklerimin tıpa tıp aynısı, buna bir kaç ilçe başkanı şahit.

                Dün yapılan Canik ilçe kongresinde kayınçoma söz hakkı verilmiş, Kayınçom konuşmasında herkese teşekkür etmesine  rağmen il Başkanının adını dahi anmamış. Neden böyle bir davranışta bulundu derseniz, siyaset bilimciler o davranışın ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Bu davranış   siyasi literatürde herkesle iş birliğine varım ancak adını bahsetmediklerimle asla işim olmaz anlamında yorumlanır. Buradan da anlaşılacağı üzere Kayınçomun Osman Çetinkaya ile siyasette işi yok. Peki daha üç dört ay öncesine kadar Havza, Çarşamba ilçelerinin kongrelerindeki bazı yanlış işleri birlikte halletmiyorlar mıydı? Elbette ki evet, ama Kayınçom usta siyasetçidir kiminle  nereye kadar  birlikte olacağını çok iyi bilir. Örneğin benimle nereye kadar beraber oldu, nerede işi bitti zamanı gelince yazacağım.

                Osman  Çetinkaya, Canik ilçesine tek bir delege dahi veremedi, bunun böyle olacağı zaten belli idi. Peki bundan sonra ne olur derseniz  kimse yalandan Genel Merkeze sığınıp yok Genel Merkez şöyle yapacak, yok böyle yapacak deyip kendisini avutmasın, hiç unutmuyorum Kayınçom il başkanı  iken Genel Merkezin kendisini çok  tuttuğunu, karşına aday  çıkmasına izin vermeyeceğini söylerdi, ama hiç de dediği gibi olmadı Ali Akyüz il Başkanı seçildi. Peki bundan sonraki süreçte ne olur derseniz ,Osman Çetinkaya adam gibi bir ekiple yola çıkarsa problem yok. Aksi halde Kayınçoma bu iş hayırlı uğurlu olsun, bizde gider kendisinden af ve mağfiret diler!.... biat ederiz!... Halep orada ise arşın burada bu yazımı kesin kenara koyun.  Mustafa Acar'a gelince o kardeşimiz darılmasın, ama bana sorarsa gitsin birisinin listesine girsin yoksa akıbeti Savaş Güven gibi olacağından en ufak bir şüphesi olmasın. Kalın sağlıcakla  


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR