Candida diyeti nedir?

Candida diyeti nasıl uygulanır? Candida diyeti kilo vermek için iyi bir yöntem midir? Bağırsaklarınızı yenileyen bir yaklaşım olabilir mi?
Candida diyeti, bağırsak fonksiyonunu iyileştiren ve aşırı Candida büyümesini sağlayan şekerleri ortadan kaldırmayı sağlayan  düşük şekerli, anti-inflamatuar bir diyet türüdür. Bu diyet, glutensiz tahıllar, bazı düşük şekerli meyveler, nişastalı olmayan sebzeler, bazı süt ürünleri ve fermente gıdalardan oluşmaktadır.  Bağırsak sağlığı güçlendirerek ve vücutta yaşayan bakteri ve maya dengesini sağlayarak şişkinlik, hazımsızlık, maya enfeksiyonları, uyuşukluk, mide bulantısı, ishal ve gaz gibi Candida semptomlarından kurturulabilir.
Bağırsak disbiyozunun ve mantarın en önemli nedenlerinden biri işlenmiş ve aşırı şekerli abur cuburların tüketimidir. Bu gıdalar, bağırsağa zarar veren ve iltihaplanmayı tüm vücuda yayan proinflamatuar maddelerle ve ayrıca Candida aşırı büyümesini besleyen yüksek seviyelerde şekerle yüklüdür.  
Candida diyeti bağışıklığı güçlendirmeyi, iltihabı azaltmayı ve bağırsak sağlığını iyileştirmeyi amaçlar. İlave şekerler, fermente gıdalar, gluten ve işlenmiş gıdaların tüketimini bırakmak, bu diyetin temel ilkelerindendir.
Candida tedavi programına  başlamadan önce Candida mayasını ve toksik yan ürünlerini ortadan kaldırmak için başlamadan önce 3-7 gün detoks yapılması tavsiye edilir. Bu sayede  sindirim sistemi daha az stres altında kalır. Bu detoks süreci isteğe bağlı uygulanabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR