Çağımızın Modern Dini Ve Müritleri…

Çağımızda modern dinin adı siyaset.Öğretisi,mabedi  siyasi partiler… Fanatik taraftarları, gözü kara sempatizanları,hatta radikal müritleri var.Bu dinin Baronları da var.Hatta Mesihleri bile var.

Yaşar Nuri Hoca :Onlar , saf ve kamil Müslümanları Allah'la kandırırlar ,iddiasındadır..

Onlar masumdurlar.Hiç yalan söylemezler,yanılmazlar,hatadan-haşa-müstağnidirler.İsimlerinin başına bir de kutsallık atfederler,niteleme sıfatları yakıştırırlar.

M.Şevki Eygi'nin dediği gibi” Müslüman halkı uyutmak isteyen hin oğlu hinler”dir bunlar..Çağımızın Modern dinin müntesipleri,müritleridir bunlar…

Siyasi partileri “metres “gibi görürler.Bir zaman kullandıktan sonra terkederler,ihanette, kahpelikte,gözü karalıkta Hasan Sabbah'ın fedailerine taş çıkartırlar.

Hele kendi Modern dinlerinin, siyasi partilerinin toplumda rağbet bulması,çıkarlarının piyasa yapması onları fazlasıyla mutlu eder.

Bunlar aynı eksende durmazlar .Dönerler,bir kalemde geçmişlerini çizerler.Bahadır Hoca bir yazısında diyor ki:”…dün farklı/başka  partilerde(dinde)siyaset (Müritlik)yapanlar bugün AKP içinde yani yeni dinin müritleridir. .Sebebini açıklıyor:.”Kimi ihale kovalıyor. Kimi elindeki siyasi gücü kullanıp eş-dost akrabalarını bir işe yerleştiriyor.Kimi çapkınlık peşinde” diyor. Saptaması bu!

Bir başka köşe yazarı Erdem Erol, bu travmatik tabloya bir isim bulmuş:”Rant paylaşımındaki gruplaşmanın adı Siyasi partiler (se),siyasi partileri “Metres ”gibi görenler istediklerini alamazlarsa yeni metresler peşinde gezerler..diyor.

Yani ahde vefa ,sadakat hikaye!

 Maşuku boynuzlamaktan çekinmezler.Siyaset hayatında istediği kadar metres tutup,çok metresli ,Dokuz Kocalı Hürmüz'ün dokuz kocası'ndan biri olan hin oğlu hin ”yeni dinli, yeni partili” yok mu çevrenizde?

İyi bakın yanlışları,hak ve hakikat dışı olayları,çıkarına dokunan işleri sayıp döktün mü hemen söylenenin doğruluğu test edilmez..Mazeret aranır.Savunmaya geçilir.Söyleyenin kimliği,kişiliği ve “adamlığına” söz dolaştırılır….

Şimdi desen ki,”Zina neden serbest bırakıldıDüzeyli beraberlik deyip, nikahsız çocuk peydahlamak, hangi muhafazakarlaşmış toplumun vicdanına sığar.Bütün bu kirlilikler, hezeyanlar ortada iken “Aileden Sorumlu Bakanlığı” n işlevi ne?Türk aile yapısının “idol'unu ,olmazsa olmazlarını ,müştereklerini  kim/kimler ,nasıl belirleyecek?diye sorsam ,yeni dinin müritleri ne cevap verecek?

Sözüm “Zeki” ve basiretli müritlere!“ahir yaşına kadar gazozuna politika “yapmayan kurnaz bezirganlara!Bana tavsiyede bulunan ,yeni dinine sımsıkıya  sarılanlaradır!

İnşallah ,“… İslam'ı,Kur'anı,Tevhidi ve Rasulullahı red,tekzipve inkar edenler de ehli necat ve ehl-i Cennet'tir” güruhuna dahil değildirler..

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin 'in “Başbakanımıza dokunmak ibadettir.” Sözüyle  “Mümin, mümini sevmesi ibadettir! tevili,mürit takımının ruh halinde değildirler!

Mütedeyyin insanları Cami Derneklerinde ,hayır/ hasenat hizmetlerinde bulunması ve bu görevlerde olmanın faziletini ,siyasi parti müritlerinin algılayabilmesi isimle değil ,idrakla alakalıdır..

Yeri geldiğinde cami kapısında aranan ,Saiklerine ,sözde değer veriyormuş gibi iki yüzlü davranıp hatırı sorulan ,iki cihanda aziz olası muhterem insanları küçümsemek hin oğlu hinliktir.Bu biliniyor.Bu da modern dindarların,günümüz siyasi müritlerin siyasetteki iki yüzlülüğüdür.

Bu bağlamda benim böylesi bir görevin üstesinden gelecek birikimim ve yeteneğimin olduğunu sanmıyorum.Bu eksikliğimi biliyorum.Tavsiye edenin yeteneği,zekası ve adı gerçek yazıldığı gibiyse önce 19.7.2011 Tarihli Mehmet Şevki Eygi'nin yazısını okumasını ben de tavsiye ediyorum.Okuyunca beğenecek ve kendini aynada görecektir.Adı da orijinal.”Bir şey Unuttuk ”diyor, Üstad !

Okunursa zekaya katkısı olacaktır..

Sözü bir kıssa ile sonlandıralım.

Bekri Mustafa bir Ramazan günü, günün ilerlemiş saatinde mezarlıktan geçerken ,bakar ki üç kafadar oruç yiyor.Sokulur yanlarına ,hışımla bağırır :Bre nabekarlar!Utanmazlar!Aziz ,mübarek günde hiç oruç yenir mi? diye çıkışır.Adamlar istiflerini bozmadan cevap verirler:Biz,Beybaba ,Hiristiyanlarız!diyiverince ; Bekri Mustafa: Ha ,o zaman başka ! Bak,erenler dininizin kıymetini bilin!der uzaklaşır.

Yüce Rabbim,ne güzel buyurmuş!” Senin dinin sana ,benim ki bana”

Siyaset de öyle,modern dinin müridi olmadan……

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR