Büyükşehir Belediye Başkanı’na Açık Mektup

Sizden yönetimde olduğunuz günden bu yana en ufak bir talebim olmadı. Bu mektubu da zorunlu olarak size yazıyorum. Atakum ilçesi Mevlana Mahallesi 721. Sokak sakini olarak bir buçuk yıldan bu yana oturmaktayız. Atakum belediyesi sıcak asfalt çalışması yapacaktı. Büyükşehir belediyemize bağlı SASKİ Genel Müdürlüğü'nün ihale ettiği yağmur suyu havzası çalışmalarının büyük bir kısmı geçtiğimiz aylar içinde yapıldı. Ancak ne var ki sebebi bir türlü anlaşılamayan bir nedenle sokağımızda yan mazgallar için bırakılan beton borular bir türlü yerlerine konulmadı. Bu olayı yerelde yayın yapan gazetemiz Denge'de haber yaptıktan sonra beton borular 08.10.2011 tarihinde 23.00 ile 23.30 suları arasında yangından mal kaçırılır gibi kaldırıldılar. Aslında, yapılması gereken iş bu değildi. Atakum Belediyesi'nin sıcak asfalt yapılması için yan mazgal beton boruları yerlerine konulmalıydı. Ben 721. Sokak sakini olarak önce SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel Bey'e ve 2 hafta sonrada Kanal İşleri servisindeki görevli arkadaşlara gittim. Coşkun Öncel Bey önündeki not defterine talebimi not aldı ve biz ilgili arkadaşlara haber veririz dedi. 2 hafta kadar bekledik ve bu süreçte beton borular konulduğu yerde kalakaldılar.

İki hafta sonra yeniden Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü Kanal İşleri servisine gittim ve orada çalışan görevli arkadaşlara da durumu yeniden ilettim. Fakat arkadaşların da uyarısı bir türlü dikkate alınmadı. Beton borular ta ki gazetemizde haber yapılana kadar yerli yerinde durdu. Sayın Başkan, beton borular nedendir bir türlü mazgal olarak yerlerine konulmadılar?

Konuyla ilgili olarak 721. Sokak sakinlerinin canlarına tak etmiş olmalı ki basına haber verdiler. Ve Denge gazetesinde –GAZETEMİZDE-, beton boruların asıl olması gereken yerde olmaması gerekçesiyle yapılan habere binaen beton borular bir gece yarısı operasyonuyla yerlerinden alındılar. Şimdi asıl sorunumuz şu Sayın Başkan, sizin de çok iyi bildiğiniz bir konu olan sokağımız bu saatten sonra sıcak asfalt dökülmez ve dökülse bile bir işe yaramaz. Yani Sayın Başkanım, 721. Sokak sakinleri olarak bizim istediğimiz, sokağımıza yapılan yağmur suyu havzasına ilişkin çalışmaların bir an önce sonlandırılması. 721. Sokak ile ilgili olarak yapılan haberlerden dolayı sokak sakinleri cezalandırılmaması gerekli. Aksine beton boruları asıl yerlerine konularak ödüllendirilme gerekli diye düşünüyorum.

Şimdi Sayın Başkanım, 721. Sokağın talepleri bunlarla da bitmeyecek. Yarın bir gün yağmurlar, karlar yağmaya başladığında bizim sokağımıza konulan yağmur suyu havzası boruları tahliye edecek yer bulamayacak ve daha da kötü durumlar yaşanacak. Böyle bir durumda bizim sokağımız sizin de tasvip etmeyeceğiniz şekilde toz çamurdan geçilmeyecektir. İşte bu sebeplerden dolayı size bu mektubu yazmaya karar verdim.

Tabi siz de benim bu mektubumu ya çok ciddiye alıp hemen gereğini yapacaksınız ya da ciddiye almayıp görmezden geleceksiniz. Gelmeye de yerden göğe hakkınız var. Ancak biz 721. Sokak sakinleri olarak kış ayları tam olarak gelmeden bir an önce sokağımızdan alınan yan mazgallar için konulması gereken beton boruların kanal işleriniz tarafından yerlerine konulmasını istiyoruz.. 721. Sokak sakinlerinin isteklerini size aktardım. Ayrıca Sayın Başkan, 721. Sokakta ikamet eden Ahenk Yaşam Evleri, Gökçe Sitesi, Tellioğlu Apartmanı, Tuana Apartmanı ve diğer site sakinleri talepleri karşılanmadığında sizi makamınızda da ziyaret edeceklerini bildirdiler. Saygılarımla....

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR