Bizde böyle işine gelirse

    İngiltere"de Hükümetteki İşçi Partisi "nin bazı bakan ve milletvekilleri “şahsi harcamalarını devlete fatura ettirdiklerinden” ,usulsüzlük/yolsuzluk yaptıkları gerekçesi ile istifa ettiler.

Şu günlerde Başbakan"ın bile istifası gündemde...

Belki harcama tutarları , bir dişin kovuğunu doldurmaktan uzak olsa bile ;adamlarda  siyasi ahlak var !.. Hemen istifayı basıyorlar.

Bizde , bu cibilliyette birini istifa ettiremezsiniz!...Der ki varsa gücün,bul meclis çoğunluğunu kaldır dokunulmazlığımı , o zaman giderim  “Yüce Divana ”...

Ya da  Batı"da siyasi güçler  bir masa etrafında oturup :“bir senden /bir benden” karşılıklı aklaşalım ,diye pazarlık yapmazlar...

Bu günlerde “Deniz Feneri”nin kandil yağı kesilmek üzere.Mahkeme,davanın  “Türkiye"deki   uzantılarını”n cebine çöktü..İddialara göre 18 kişinin mal varlığına “ihtiyat-ı tedbir “ konuldu.Bunlar arasında RTÜK Başkanı Zahit Akman" ın ismi öne çıkıyor..

Etik olarak “istifa ”etmesi isteniyordu.Bu “Onurlu” davranışın gereğine işaret edilerek, Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent Arınç ,istifanın gerekliliğini kamuoyu ile paylaşmıştı ;ama  karşı taraf hala sessiz ve duyarsız....

 

Muhalefet diyor ki :“RTÜK Başkanını  alın görevden...Alamam diyor,Başbakan Yard. Sn.Bülent Arınç ...Çünkü ,Zahit Akman"ı TBMM seçmiştir..Yani. Devletin başı Cumhurbaşkanı gelse  , Hükümetin başı Başbakan da  olsa , bu zat-ı Muhteremi görevden alamazmış !.

 

Bakın şu işe !.İmtiyaza bakın !.Dokunulmazlığın kudretine  bakın !.

Meclis çoğunluğunu verdiğiniz İktidarın acizliğine   mi yanarsınız , %47 ile Muhalefete hava basan İktidarın beceriksizliğine mi ?

 

Yolsuzlukla mücadele adına iktidara gelen bir Parti"nin gün geçmiyor ki basında , medyada yolsuzluk haberleri yer almasın. Sadece seçilmişler değil, atanmışların bile bu tür kirli /karanlık ilişkileri gizlenemez oldu.

 

Vatandaştan toplanan vergileri ,hovardaca savuran ,Belediyeleri borç batağına sokanların yüzünden  alacaklıların haciz kuyruğuna girdiği artık saklanamıyor.

 

Isparta "nın yeni seçilen Belediye başkanı, eski Belediye başkanı"nın 5 yıllık döneme ait toplam borç ile kente kaybettirdiklerini büyük boy pankarta yazıp belediye duvarına astırmış. Halkı  bilgilendirme yoluna gitmiş.Öyle ,beş yıl Laga luga yaparak,umut tacirlerinin foyasını ortaya dökmek için etkili bir yol  bulmuş...

 

Samsun"da tüm yeni seçilen Belediye Başkanları keşke  aynı yolu izleselerdi.Benzer olmasa da bir umut, Atakum Belediye Meclisi"nde yapıldığını öğrenmiştik..Belediye meclisinin iktidar/muhalefet üyelerinin katılımıyla “eski AKP"li Başkanı Adem Bektaş dönemi”nin Hesaplarını İnceleme ve  Araştırma Komisyonu “kuruluyor.Komisyon  Raporu -varsa suç /suçlu- yargıya taşınacağını ummuştuk..

Takip ettiğimiz kadarı ile CHP"li yeni Başkan Metin Burma bu konuda çok iddialıydı.

AKP grubu  önergeye destek vermekle kalmadı Önergenin devamı niteliğinde “diğer birleştirilen Belediyeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi” teklifinde bulundu. Ne yazık ki, önergenin CHP"lilerin oylarıyla bir sonraya bırakılması,  kabul edilen Önergeye gölge düşürdü.

Öncekinin önyargılı hazırlandığı ortaya çıktı. “Seninki/Bizimki  “ ekseninde kayıkçı kavgasına dönüştürülmek istendiği anlaşıldı.

 

AKP" ve MHP"nin desteğini alan Önergenin genişletilmesi teklifi kabul edilmeliydi.. Birleşmeden dolayı kapanan belediyelerin dışarıda bırakılması ,akla ;CHP listesinden giren eski Başkanların ,inceleme dışı tutulması ince hesabı gelmektedir.

 

Öte yandan ,AKP"li meclis üyelerinin oturumu terk etmeleri ,imza koydukları komisyon raporunu “yok saymak” anlamına gelmez.

CHP"nin tavrı  doğru ve etik değildir.Samimiyeti sorgulanmalıdır.Dahası çifte standarttır. Kendinden olanları koruma amacına yöneliktir.

Yoruma açıktır.“Bizde böyle, işine gelirse..”anlamı taşımaktadır.

CHP"nin kuşkusu niye ? Acaba ,araştırılırsa bir şeyler mi çıkar ?

Samsun kamuoyu sorulara cevap aramaktadır.Öyle ya... Ya çıkarsa ..

Tam yerine gelmişken bir fıkra ile sözü  tamamlayalım.

Ormana “Maliyeciler “in baskın yapacağı haberi yayılır..Bütün hayvanlar korku ve telaş içindedir...

Tavşan hızlı hızlı koşmaktadır. Tilki sorar :Hayrola tavşan kardeş?

Tavşan:Duymadın galiba.Ormanı maliyeciler basmış...yakalanmak istemem doğrusu!.Param pulum yok.Alacak bulamazsa ,sırtımdan kürkümü alır,der.

Uzaktan leylek görünür.O da telaşlı bir kaçış içindedir..Tilki ona da sorar :Hey Leylek kardeş! Senin korkun neden ?Leylek nefes nefese:Nasıl olmasın.Bende yazlık,oğlanda yazlık,hiç değilse hanımınkini kaçıralım,der.

Tilki ,  biraz ilerde daldan dala zıplayan herkesten telaşlı maymunu görür,sorar:Yahu. Maymun kardeş ! Sana ne oluyor? Bu korkunun,telaşın sebebi ne?

Maymun :Sen bilmezsin tilki kardeş.Benim derdim hepinizden zor.Bak.Benim K..ç..m açık.Hanımınki açık..Oğlanınki açık.Maliyecinin   alacağı bir şey yok.Bulamayınca derimi yüzecek ,ondan korkuyorum.der uzaklaşır...

 

Oturup zihninizden uyarlayın . Kaçmayı  çözüm  sananlara : Bizde böyle ,işine gelirse ?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR