Bilgi adamları

Merhaba,

Bu yazımda okunması gereken kitaplardan özenle seçtiğim bilgi damlalarını size sunacağım. Özellikle gençlerimizin bu bilgi damlalarından faydalanmaları dileğiyle..

Dünyadaki tüm dilekler ve hatta tüm çalışmalar, geçerli ilkelere dayanmıyorlarsa, yaşam kalitesi açısından sonuç vermeyeceklerdir. Düşlemek yeterli değildir. Denemek de yeterli değildir. Hedefler belirleyip basamakları tırmanmak da. Bir şeylere değer vermek de. Çabamızın sonuca varacak pratik gerçekliklere dayanması gerekir. Anacak o zaman düşleyebilir, hedefler belirleyebilir ve onlara erişmek için kendimizden emin bir biçimde çalışabiliriz.
Önemli İşlere Öncelik / Stephen R. Covey  / Varlık Yayınları

Bir seçeneğe sahip olmak, hiç seçeneğe sahip olmamak demektir; iki seçeneğe sahip olmak, ikilem yaratabilir; üç ve daha fazla seçeneğin olması ise amacınıza ulaşmak için en iyi yolu seçme özgürlüğünü getirir.
NLP Yüksek Performansa Ulaşmanın Yeni Bilimi Ve Sanatı / Dr. Harry Adler / Sistem Yayıncılık

Eğer bir insan kendi yaşamında zihinsel çaba sarf etmek için herhangi bir ihtiyaç duymuyorsa, büyük olasılıkla haklıdır. Yaşadığı hayat böyle bir şeyi gerektirmiyordur. Bu tür insanların düşünmelerine gerek yoktur; haberlerde başka yerde olan olayları seyrediyor gibi, bir kenara oturup yaşamı izlemekten son derece memnundurlar.
Beyin Geliştirme / Marilyn Vos Savant & Leonore Fleischer / İm Yayın

Sağlam zemindeyken rotanı göz önünde tutman, gerekirse değiştirmek için düşünüp taşınman, kaygan zeminde paniğe kapılmadan daha iyidir.
Kendinizi ve Başkalarını Motive Etmenin 1001 Yolu /Sang H.Kım /Timaş

“Okulu bitirdiğim gün okumayı da bıraktım!” sözünü zaman zaman hepimiz duymuşuzdur. Genellikle bahane olarak da şunu eklerler, “Okuduğuma değecek bir kitaba pek ender rastlıyorum.” Bu açıklama, bireylerin anlamları kavramayı öğrenmediğini ortaya koymaktadır.
Etkili Hatırlama Teknikleri / Donald A.Laird & Eleanor C.Laird / İlgi Yayıncılık

Unutmayın ki, iyi – kötü, yanlış  - doğru diye bir şey yoktur. Bunlar, bizim konuyla ilgili değerlendirmelerimizdir.
Sağ Beyin Yöneticisi / Dr. Harry Alder / Kariyer Yayıncılık

Zaman harika bir eşitleyicidir. Genç yaşlı, zengin yoksul hepimiz bir haftada aynı sayıda saate sahibiz: 168. Onlara değer verdiğiniz şeylere harcamayı seçebilir veya onları boşa geçirebilir.
Öğrenme Zenginliği  / Roz Townsend / Sistem Yayınları

Geleceğiniz geçmişteki birikimlerinizden meydana gelir. Yarın, öbürgün ve bütün geleceğiniz boyunca başınıza gelecek şeylerin temelini aslında siz bugün atmaktasınız. Bu temeldeki bütün çürük taşları ortadan kaldırmak sizin görevinizdir. Aksi takdirde, çökecek ve başınıza yıkılacak olan bir yapıyı bilinçsiz bir şekilde inşa etmeniz mümkündür.
Olumlu Yaşama Sanatı / Harold Sherman / Hayat Yayınları

İnsanların temel ihtiyaçlarından bazıları karşılanmamışsa; onlardan yapmalarını istediğiniz şeyleri iyi bir şekilde yapamazlar. Fakat karşılanmamış ihtiyaçlar, verimliliği de artıran bir takım yöntemlerle tatmin edilebilirse; hem siz hem de o kişi bundan fayda sağlayabilir. İhtiyaç çukuru ile grup hedefi çukurunu aynı kürekle doldurun.
İnsanları Motive Etme Sanatı / Kurt Hanks / Alfa Yayınları

ÜŞENME;Yapman gerekeni, yapman gereken zamanda, hemen şimdi yap.
ERTELEME;Yarına bırakılan her iş gelecek planlarınızı yıllarca etkileyebilecek güce sahiptir. Bugünü erteleyenin yarını da ertelenir.
VAZGEÇME;Hayatta vazgeçtikleriniz şimdi yaşadığınız hayatın nedenidir.Biz şimdi bu hayatı yaşıyorsak nedeni başlayıp da bitiremediğimiz işler değil, hiç başlamadan vazgeçtiklerimizdir.
Üşenmek, Geçmiş günleri,Ertelemek, gelecek günleri,Vazgeçmek, hayatımızı boş yere geçirtir.
Üşenme Erteleme Vazgeçme /Ahmet Yıldız / Alfa Yayınları


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR