Suna Taşdemir Dündar

Suna Taşdemir Dündar

BAZEN BİR RESİM ÖYLE GÜZEL ANLATIR Kİ!

 




Kelimeler yetmez bazen. Anlatmak istediğin şeyi anlatmak sayfalar sürer, okuyan sıkılır, örnekler verirsin ama yine de istediğin etkiyi vermez. Bazen bir karikatür görürsün sayfalarca kelimenin anlatacağı duyguyu ya da olayı bir iki çizgiyle anlatan, kalakalırsın.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yaygınlaşan hekime şiddet için yayınladığı genelgeyi okudunuz mu bilmiyorum. Mesela önerilerden biri şu, sağlık çalışanına şiddet anında alternatif çıkış yolu sağlanması. Sizce de komik değil mi? Bundan birkaç sene evvel kapkaç başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde çok yaygındı. Artık İstanbul'da yaşamıyorum ama hala pencerem açık araba kullanamam. Kapım hep kilitlidir. Sonra, kapkaç yapanlara çok büyük cezalar verildi, güvenlik önlemleri arttırıldı, neredeyse kapkaç kalmadı. Daha yeni okudum gazetede. Hasta taşıyan ambulansı durdurup, şoförü ve sağlık çalışanını dövmüşler. Gerekçe; ambulans giderken yoldan toz kaldırmış.

Caner Demircan, ablamın oğludur, aynı zamanda mimardır ve çok güzel karikatürler çizer. Ondan bu konuyla ilgili bir karikatür istemiştim. Sağ olsun çizdi, gönderdi. Ben sadece bakanın genelgesinden bahsettim. Espri ve çizim tamamen ona aittir. Sözün bittiği yerde yeri resim alır:


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Suna Taşdemir Dündar Arşivi
SON YAZILAR