BU NUMARALARI HERKES...

BU NUMARALARI HERKES YER AMA BEN YEMEM

Her zaman üzerine basarak söylediğim şey insanların ne dediğine değil, ne demek istediğine bakmak gerekir sözüne şimdi siyasetle ilgili bir ilave yapmak istiyorum. Siyasette insanların ne yaptığına değil ne yapmak istediğine bakmak gerek. Bu sözü söylediğim zaman bazı arkadaşlar ne demek istediğimi anlamadıklarından veya olaylara yabancı olduklarından yadırgıyorlar ama ne zaman ki başlarına bir iş geliyor o zaman ne demek istediğimi anlıyorlar.

Ak Parti İl Başkanlığı kongresi ile ilgili herkes kafasına göre konuşsa da durum üç aşağı, beş yukarı belli ama Osman Çetinkaya'nın karşısında olup, yanına ulaşamayan bazı uyanıklar farklı ayak oyunları yapmak sureti ile İl yönetimine adam koymaya çalışmaları bir hayli düşündürücü. Daha önce bu teşkilatlarda her türlü görev yapmış olmalarına rağmen sırf hasetliklerinden, küçük olsun benim olsun veya kendilerinden başka kimsenin yetki sahibi olmasını istemediklerinden, kötü niyetlerinin karşılığını teşkilatların dışında kalarak ödemişlerdir. Bu insanlar o kadar haset ve fesat düşünce içerisine girmişlerdir ki sormayın gitsin… Kademe başkanlığına talip oldular sonuç alamadılar. Belediye Başkanlığına talip oldular sonuç alamadılar. İl Genel Meclisi üyesi olmak istediler yine sonuç alamadılar. Muhtarlık için aday ol deseler ona da razı olacak olan bu arkadaşlar . Havalarını alınca şimdi yeniden piyasaya çıkmak için ötelerini berilerini yırtmaya başladılar.

Önce İl Başkan adayı olabilir miyim diye nabız yokladılar, ondan sonuç çıkmayınca bu kez birilerine yaranmaya çalıştılar, ondan da sonuç alamayınca ilçe yönetimlerine birkaç arkadaşlarını yerleştirip onları il yönetimine sokmaya çalışmaları akla ziyan bir durum. Yıllarca teşkilatlarda görev yapmalarına rağmen sırf şeytanlıkları ve ard niyetleri nedeniyle siyaset dışında kalan bu insanların şimdi hiç bir şey yokmuş gibi yeniden teşkilatlara girmeye çalışmalarını adım adım izlemekteyim. Bu arkadaşlar o kadar enteresan, o kadar ard niyetli insanlar ki bir yandan Atakum ilçesinde yapılacak olan İmam Hatip Lisesine el atıp orayı ele geçirip oranın üzerinden Atakum Belediye Başkanlığına aday olmaya çalışıyorlar, bir yandan ise Canik ilçesinde ilçe yönetimine adam koyup, onlar üzerinden İl yönetimine adam koymaya çalışıp, oradan siyasete girmeye çalışıyorlar.

Önceki akşam Ak Parti Canik ilçe Başkanlığı toplantısında enteresan bir gelişme yaşandı. Yukarıda bahsettiğim uyanık siyasetçinin Canik ilçesindeki bir kaç adamı İl yönetimine girebilmek için ilçe başkanı ile tartışıp Osman Çetinkaya'dan yana tavır alıyorlar, ilçe Başkanı ise sinirlenip bağırdıktan sonra ilçe yönetim kurulunu terk etmiş. Aslında ilçe Başkanı olan arkadaşımız, bu kişilerin bağlı olduğu adamın ne kadar şeytan, ne kadar fetbaz birisi olduğunu çok iyi bilmesi gerekir, bu ayak oyunlarına eyvallah etmemeli. Bu üç kağıtçıları ben çok iyi tanıyorum. Ekmedikleri yerde biçen insanlar, bütün dertleri il yönetimine girip oradan da bağlı oldukları üç kağıtçıyı Atakum'a veya Canik'e Belediye Başkanı yapmak.

Bu üç kağıtçıların içerisinde bir tanesi var ki onunla ancak Allah baş eder . Daha önce Merkez ilçe Başkanlığı seçiminde ben İshak Taşçı'yı desteklerken, onu Belediyeye yanıma çağırdım, ne talep ettiyse hepsini yapmama rağmen gitti oyunu karşı tarafın adayına verdi. Şimdi aynı adam, aynı numaraları yapıp il yönetimine girmeye çalışıyor, tek sıkıntısı aynı adama siyasi destek vermek. Bizim bazı arkadaşlarımız da Canik ilçe yönetimi bölündü diye seviniyorlar, yazıklar olsun bu operasyonu anlamayan siyasetçilere. Siyaset yapan insanlar biraz uyanık, biraz akıllı, biraz da feraset sahibi olması gerekir . Bu tür ayak oyunlarını anlamaz iseler ileride nal toplarlar.

Bundan altı yedi ay önce Ak Parti il kongresinde yaşanacak muhtemel gelişmeleri, kimlerin aday olacağını yazmıştım, dediklerimin yüzde yüzü çıktı, bakın yüzde doksanı çıktı demiyorum, yüzde yüzü çıktı, şimdi ise birilerinin tezgahlarını ve ayak oyunlarını burada yazıyorum. 'Canik ilçesi bölündü, bazı arkadaşlar Osman Çetinkaya'ya destek verecekler' diyen arkadaşlara çok acırım, o insanların tek derdi Osman Çetinkaya'nın yönetimine girip SANDUKACI İBRAAM efendinin, siyasi geleceğini teminat altına almak olduğunu bilmeyen arkadaşlara ilan olunur. Bu günlük de bu kadar yeter kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR