Baykal’ı başbakan yapalım

MHP"nin türban konusunda AK Parti"ye verdiği destek nedeniyle şaşırdınız biliyorum. Haklısınız da. Yıllardır muhalefeti elinde bulunduran Baykal bizi öylesine kendine alıştırdı ki, bir çoğumuz doğru muhalefetin ne demek olduğunu unuttuk. Aslında gayet normal bir durum içerisindeyiz, hemen paniğe kapılmaya gerek yok. Baykal nedeniyle muhalefet tarifini; “Azınlıkta olanların ayak oyunları yaparak iktidarın anasından emdiği sütü burnundan getirmek” şeklinde yaptık ya, şimdi de MHP sayesinde bu tarife, “Ara sıra doğru yapılan işlere de destek vermek” olduğunu ekleyeceğiz anlaşılan. 

“MHP"den böyle öğrendik” diye Baykal hakkında kimsenin aleyhte konuşması taraftarı değilim. Hiçbir zaman demokratik bir seçimi kazanamayan, her darbe sonrası halktan büyük bir tokat yiyen ama yine de halkı içine sindiremeyen bir muhalefet anlayışının yılmaz temsilciliğini yapan Baykal özünde iyi bir insandır. Özünde iyilikseverlik olmasa “Başbakanı beyaz çarşaflar içerisinde değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır bir başbakan olarak görmek istiyoruz” der mi? Bazılarının, “Baykal bu sözüyle başbakana idam sehpasını gösteriyor. Askerle korkutmaya çalışıyor” şeklindeki fitnelerine de inanmayın. Baykal"ın aklından öyle şeyler zinhar geçmez. Çünkü kendisi, “Türkiye Büyük Millet Meclisi bir askerî zaferin eseri değildir; tam tersine, askerî zafer Türkiye Büyük Millet Meclisi"nin eseridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi"nden önce ne bir devlet, ne bir cumhuriyet, ne de bir ordu vardır; devleti de, cumhuriyeti de, orduyu da Türkiye Büyük Millet Meclisi kurmuştur” diyen bir insan. Baykal kendi ifadeleriyle çekişecek, halkın büyük bir kesiminin desteğiyle iktidara gelmiş bir partiyi içine sindiremeyecek bir kişiliğe sahip değildir. 

Ben buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum: Baykal gerçekten özünde iyi bir insandır. İnanmıyorsanız gelin Baykal"ı ömrü hayatında bir kere olsun Başbakan yaparak icraatlarını görelim. Bunun için de ayda bir seçimleri tekrarlayalım. İlk 10 seçimde kazanamayacağı kesin olduğundan bu seçim turlarını Baykal kazanana kadar 50–60 defa yenileyelim. Belki 4–5 yılımız heba olur. Ancak bir insanı daha mutlu etmenin derin hazzını yaşarız. Hem Baykal"ın mutlu olamadığı zamanlar tüm Türkiye"yi nasıl gerim gerim gerdiğini görüyorsunuz. Yazıktır, günahtır bir kerecik olsun Baykal"ı Başbakan yapalım. Belli etmese de Baykal"ın yaşı neredeyse Türkiye Cumhuriyeti"yle yaşıt. Böylesine yaşça kıdemli bir amcamızı, ömrü hayatında 1 kerecik Başbakan yapmaz isek kendimizden utanmalıyız.

Hele bir başbakan yapalım bakın nasıl gündemden türban konusunu çıkaracak. Koca Türkiye"de türban satan bir mağaza dahi görebilirseniz aşk olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR