Başlamadan biten maç

Bir müsabaka ki henüz maçın başında yani ilk 5 dakikada 2-0 öne geçiyorsun. Yani maça 2-0 önde başlıyorsun. Böyle başlayıp sona eren müsabakanın teknik analizini tamamlamak ne kadar doğru olur bilinmez. Ancak yinede irdelemek gerekir. Zira her ne durumda olursa olsun. Ne savunma adına ne de ofans adına hiç bir etkinliği kovalamayan, bunların arayışına girmeyen adeta maçı hemen ilk dakikalarda teslim edip, bir an önce bitmesini bekleyen bir rakip.
Bunun  yanında macı adeta 2-0 önde başlayan Samsunspor'da savunma dörtlüsü bu sezon hiç yapmadığı kadar kendi aralarında hata yapmadan pas alış verişi yapıp hatta topla oyuna katılmaları oldu. Bunun yanı sıra orta sahada ise tüm oyuncular oldukça yüksek sayıda pas alış verişi yapıp olmadı oyunun yönünü değiştiren buradan ataklar yapmayı planlayan bir görüntü sergilediler ve burada da her ne kadar rakip fazlaca müsamalar göstersede başarılı olundu.
Öyle bir müsabaka ki gerek savunmada gerekse hücumda yapmak istediklerini bir antenman da teknik taktik çalışması yapar gibi rahat bir çalışma yapar gibi rahat bir çalışma ortamında oynuyormuş gibiydi.
Kimsenin kimseyi rahatsız etmediği bir müsabakada olsa skor güzel puan güzel. Umarım bu güzellikler bundan sonra oynayacağımız maçlara da yansır. Tüm rakipler Kartalspor gibi oynar ve düşünür. Veya biz rakibin maçın başında teslim olduğunu ve diğer müsabakaların buna benzemeyeceği gerçeğini aklımızda tutarız.
İyi takımlar iyi oyuncular başkalarının hatalarından dolayı doğruyu bulandır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR