ATAKUM’A YAZIK OLUR

Konumuza girmeden önce biraz siyaset yazmadan geçemeyeceğim, bir önceki yazımda İl Başkanı ile Bebek yüzlü Vekilin ilişkilerini yazınca arayan bazı dostlar bugüne dek yazdığın herşey doğruydu ama bu dediğine inanmak zor dediler. Bunu diyen arkadaşlara saygı duyarım, zira olaylara görünen tarafından baktığınızda eleştiren arkadaşlar haklı gibi gözükmekte ancak olayların arka planına bakıldığında durumun çok daha farklı olduğunu görmek mümkün. Bu şehirde Muharrem Göksel’in İl Başkanlığından alınacağını ilk yazan da bu fakirdi ve o zaman herkes yazdıklarıma gülüp geçmişti, ama aradan geçen süre bu fakiri haklı çıkarmıştı. Hakan Karaduman’ın Bebek Yüzlü Vekille olan ilişkisi biraz geçmişten biraz  da Çiğdem Hanımdan kaynaklanmakta, Bebek Yüzlü Vekilin Bakanlığı döneminde Çiğdem Hanıma verdiği işleri herkes biliyor. Şimdi de eşiyle birlikte Ankara’da inşaat işleri yaptığı söyleniyor ki büyük bir ihtimalle doğru, hal böyle olunca da Bebek yüzlü Çiğdem Hanımın üzerinde etkili olup istediğini yaptırmakta. Ben birşeyi yazarken ya araştırıp sağlam bilgi alırım ve bu böyledir derim veya kanaatim böyle derim, bu konuda kanaatim böyle demiyorum, arka planda olup bitenleri çok iyi araştırıp emin olduktan sonra yazdım. Bu durum AK Partiye ciddi anlamda zarar vereceğinden en ufak şüphem yok, bazıları bu yazdıklarımın partiye zarar verdiklerini düşünebilir ama keşke öyle olsa, zararı bu ilişkilerin vereceğinden en ufak bir şüphem yok. Bu konuyla ilgili ilerleyen günlerde daha detaylı yazacağım, şimdi bu kadarı ile yetinip asıl konumuza geçmek istiyorum.

 

   Milli Eğitim ülkemizin ve gelecek nesillerimizin yetişmesi noktasında çok önem arz eden bir kurumdur, bu nedenle de bu kurumla fazlaca ilgilenme gereği duymaktayım. İlkadım ve Canik ilçe Milli Eğitim Müdürleri atandı, bu konuda da isabet edildiğini düşünmekteyim, atanan arkadaşlar iyi insanlar, eksikleri olunca yazıyoruz ama destek gerektiğinde de gereken neyse yapıyoruz. Atakum ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü uzun zamandan beri boş ve vekaleten yürütülmekte, Bakanlık ilçe Müdürlerinin atanmasında siyasi uzlaşı istiyormuş, o nedenle de uzun zamandan beri siyasi uzlaşı noktasında sıkıntı olduğundan oraya atama yapılamadı. Bu konuda Yeni gelen bilgi canımı sıktığından konuyu sizlerle paylaşma gereği duydum, gelen bilgiye göre Bakan Demircan, bir okul müdürü olan İrfan Yetik’i teklif etmiş. Yetik ailesi benim düşmanım değil, bu arkadaşın babası Erhan Yetik yıllarca İlahiyat Fakültesinde hocalık yapıp emekli olmuş ama sosyal hayatta müslümanların en ufak bir işiyle ilgilenmediği gibi hiçbir zaman elini taşın altına koymamış bir insan. Amcası şu anda Milli Eğitimde Müdür Yardımcısı Anap döneminde merhum Kayınpederi Mehmet Şahin sayesinde şube müdürü olmuş, yıllardır Milli Eğitimde idarecidir ama onun da sıkıntılı dönemlerde en ufak bir katkısı olmamıştır.

 

   Bu aile ekmeden biçmeyi çok iyi beceren, sıkıntılı zamanlarda piyasada olmayan ama nimet olunca herkesten önce fotoğraf karelerine girmeyi beceren insanlar. Kanaatimce Bakana bu ismi Hasan Tahsin Şengül bey verdi ama yanlış yaptı. Bu arkadaşın şartları tutmadığı gibi bu iş için yeterli olmadığı kanaatindeyim, sadece ben mi bu kanaatteyim derseniz elbette hayır gerek Atakum’da görüştüğüm insanlar gerekse Milli Eğitimde görev yapan öğretmeninden idarecisine herkes bu işin olması halinde Atakum’a yazık olacağı kanaatini taşımakta. Bakan Demircan eski partilisi olan Hasan Tahsin Şengülden gelen isimlere ve verdiği referanslara önem verdiğini ve atamalarda öncelik tanıdığını biliyorum ama bu çok da doğru bir siyasi davranış biçimi olmadığı kanaatindeyim. Birşeyi yaparken ahbap çavuş ilişkisinden ziyade liyakat ve yeterlilik noktasında çok araştırmak zorundayız aksi halde hem partiye hem de ülkeye zarar vereceğinizden kimsenin şüphesi olmasın.

 

   Bakan Demircan’ı severiz, eski kader arkadaşımızdır ama yaptığı yanlışları da yazmak ona kötülük değil iyilik etmek olduğu kanaatindeyiz, biz kimseye düşman olmadığımız gibi kimsenin oturacağı makamda mevkide de gözümüz yok, dersimiz şehrimize, ülkemize ve idealimize hizmet edecek insanların önünü açmak, makam mevki peşinde koşmanın dışında hiçbir ideali olmayan sadece ve sadece kendi istikbalini düşünen insanların da önünü kapatmaktır. Bu konu Atakum ve Milli Eğitim camiası açısından çok önemli bir konudur, şayet Bakan böyle bir hata yaparsa çok ama çok yanlış yapar, derdimiz Eğitim camiasının önünü açmaksa bu atama yanlış, yok derdimiz birilerine makam mevki bulmaksa kimi isterseler atasınlar umurumda değil, onlara dar gelen bize bol gelir. Bu günlükte bu kadar kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR