Asker ve Rençberdik Anadoluda

Dünya üç beş bilgisizin elinde
 Onlarca her bilgi kendilerinde
 Üzülme, eşşek eşşeği beğenir
 Hayır var sana kötü demelerinde"
                                             Ömer HAYYAM

Batıya bağımlı kaldıkça, işsizlik ve ekonomik baskı Türk halkını çeşitli sıkıntılara soktu

Peki, bu süreç AKP ile sürdürülebilir mi?  Türkiye"yi yönetenler ne zaman Amerika"dan bağımsız karalar alsa, Doğuya, Rusya"ya dönse iktidarlarını kaybetmişlerdir. Menderes, Demirel Ecevit. Gibi   Amerika bu süreci yürütenleri cezalandırır mı? Şimdi, biraz geriye bakmak her şeyi açıklar sanıyorum. Biliyoruz ki, özelleştirmelerden sonra devlet imkanlarının bir çoğunu ele geçiren, Rusya ile halihazırda kısıtlı da olsa ticaret yapan  zenginlerimiz  önemli bir güce ulaştı.Ve iki hayati ihtiyacı ortaya çıktı. Birincisi enerji, ikincisi ise ürettiğini satacak Pazar.

Amerika ise bu iki hayati unsuru onlara sağlamadığı gibi ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesine engel de oldu. Gelişen iç dinamikler, Rusya ile ilişkileri geliştirmeyi zorladı. Batı"da yaşanan ekonomik kriz kısıtlı olan dış satımı iyice zora soktu. Batı kendi pazarını bize açmadığı gibi, Türkiye pazarını da istediği gibi kullandı.

Tüm bu durumlar, bu kadar Batı bağımlısı olan iktidarları bile Rusya ile ilişkiye zorladı. Yüz milyar dolarlık bir anlaşma, alışverişte doların devre dışı olması, Avrupa"nın vermediği serbest dolaşım hakkını Rusya"da serbest dolaşıma dönmesi Türkiye için büyük kazançtır.

Artık bu biraz da, uygarlığın, üretimin ve dünya geleceğinin Batı"da değil, Doğu"da olmasındandır. Ekonomik ve ticari ilişkiler iç işlerimize karışmamak koşulu ile bu süreç iyidir. Eğer Amerika gibi iç işlerimize ve bağımsızlığımıza karışırsa ona da karşı oluruz. Ancak görünen odur ki, süreç bunu göstermiyor. Bu sonuç Amerika"nın Kafkaslarda, Afganistan da, Irak"ta İran"da enerji savaşını kaybetmesindendi r  gidişat  doğrudur, bu gidişatı  Amerikancılar ile yürütmek yanlıştır ..

Buna karşı Batı, Türkiye"den gelen işçilere Avrupa"da serbest dolaşım hakkı vermedi. Rusya ile yapılan vize anlaşması, Batının tüm yalvarmalarımıza rağmen alamadığımız serbest dolaşımı sağlamış oldu.

Yalnız Rusların çok eski bir geleneği vardır ve bunu yüz yıllardır uygularlar  kısacası Ruslar kendi memleketlerinde güçlü askeri sistemlere ve ordulara sahip olan ülkeleri çok sever ve onlarla alış veriş yapmayı her zaman tercih ederler …ÇİN . İRAN , TÜRKİYE ,SURİYE , GİBİ –

Doğuyla kucaklaşma olacaksa eğer  mutlaka güçlü bir ordu güçlü bir  genelkurmay tavrı ve  güçlü Türkiye  yolu izlenmeli dir

Anadoludan  kavimler göçü geçerken sadece güçlü orduları olanlar kaldı burada

  Yani asker ve rençber olanlar kalabildi bu topraklarda …

gerisi göç içinde göç yaşadı  sadece bu yüzden kahraman Türk silahlı kuvvetlerimizin   armasında M.Ö. 209 YAZMAKTADIR  KURULUŞUMUZ GÜCÜMÜZÜ NEREDEN ALDIĞIMIZN KANITIDIR  Hun Hakanı Mete"nin kurduğu askeri birlik, yeryüzünde görülen ilk düzenli ordu olarak bilinmekte ve TSK "nın kuruluş tarihi olarak da Mete"nin tahta geçtiği yılı kabul edilmektedir

İşte Rusyanın ve doğu halklarının  anlaşalım görüşelim tanış olalım  dediği milletin sırrı budur

Önce asker ve rençberdik anadoluda   

 

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR