Akılda kalanları hatırlayınız...

Söyler misiniz bu tartışmaların  hangisi , ülke sorunlarına  çözüm olabildi ?

Terör bitti mi ?Huzur ve sükun ortamı sağlandı mı ? Şehit cenazelerinin ardı arkası kesildi mi ? ..Anaların göz yaşı dindi mi?
İşsize iş …aşsıza aş sağlandı mı?Köyden /şehirden göç önlendi mi?
Esnafın aldığı kredi geri döndü mü ?Kredi kart mağduru sonlandı mı ?
Yolsuzluk ve talan durduruldu mu ?

Aldığı oy oranı ve meclis çoğunluğu ile siyasi rakiplerine her fırsatta “takaza yapan “bugünkü İktidarın hafızalarda yer edecek bir vizyonunu ve eserinden söz edebilir misiniz?

Geçmiş Cumhuriyet Hükümetleriyle ve Hükümet Başkanları ile hesaplaşmayı ,hesaplaşırken onların yaptıklarını küçümseyici bir tavır ve üslup içinde olmaları gerçekle  yüzleşmeleri cesaret işidir..

“Menderes “döneminde Karayolu ve Limanların , köylünün siyasete katılımı…Çarıklı erkanın,elbisesi kırk yamalı çiftçinin modern tarıma geçiş sürecini biz yaştakiler iyi hatırlarlar..O dönemin simgesi “karneden/vesikadan bolluğa…Çarıktan kara lastiğe geçiş” bir devrim niteliğindeki değişimlerdir.

“Demirelli yıllar “bir  ihtilalin  “Bayram” diye kutlandığı o kara günler sonrasında kalkınma mucizesi gerçekleşmiştir.”Barajlar kralı “adıyla anılan ,ağır sanayiin ve yatırım hamlelerinin başladığı yıllardır..
Bugün ülke enerjisinin  % 65 .komşu ülkelerine bağımlı hale getirmeyi matah bir işmiş gibi ekranlarda anlatanlar..”Beş yıldır elektriğe zam yapmadık” öğüncü ile oy toplayanlar yaptıkları yatırımın bir bağımsız adını koysunlar…
Küresel sermayenin payandası olmadan ,Devlet ve Hükümet Başkanlarının ortaklığı olmadan yaptıkları yatırımın adını koysunlar..Gerektiğinde rest çekip yedi düvele meydan okuyabileceğimiz bir olmazsa olmazımızı söylesinler.

Halkçı Ecevit"in “Karaoğlan efsanesi”ne dönüştüğü Liderliği…Kıbrıs Barış harekatı ve KKTC"nin bugünkü statüsüne kavuşması..Sendikal hareketin yerleşmesi, işçi bilincinin kökleşmesi..Ortanın solu…Sosyal-Demokrat Belediyecilik anlayışı..Türk solu "nun elit ve Kırsal kesimde taban bulması için yapılan  Gençlik çalışmaları; bizlere hep o günleri hatırlatır.
 O günün muhalefeti  ilkeli ve seviyeli idi…Linç kültürüne tevessül edilmezdi..Belden aşağı vurulmazdı..O günün muhalefeti edepli idi...

Yine 20 yıl sonra bir ihtilal sonrası ,iş başına getirilen “Turgut Özal”lı yılları düşünün..

“141/142 ve 163 “"in kaldırılması..Demokrasi  ve Fazilet şehitlerinin mezarlarının ve itibarlarının iadesi..Siyah – Beyaz  ekrandan çok renkli/çok sesli kanallara ,Basının ve Medyanın güç olduğunun farkına varılmasına…Avrasya gerçeğine ulaşılmasına…İletişim ve Bilişim teknolojisi ile tanışılmasına , Yerli sermaye ve üretimimizin dünya pazarları ile rekabet gücüne erişmesine bu dönemde olmuştur.,
Üniversiteler Yasası"nın bazı  maddelerinde değişiklik yapılarak  askeri  vesayetten kurtulması için yapılan demokratik düzenlemeler Özal döneminin eseridir.….Otoyollar/Köprüler /GAP Projesinin bitirilmesi o dönemlere rastlar..

Bir de 6 yılda akılda kalanları hatırlayalım.

Cumhurbaşkanlığı seçimi…Kapatma davası…Ergenekon davası…Avrupa"daki Deniz Feneri
Davası…Yolsuzluklar ve talanın bölüşümü kavgaları…ATV ve Sabah operasyonu ..Özelleştirmeler…Son olarak Star"dan sonra Aydın Doğan medya grubu ile halk önünde tartışmalar..Senin medyan benim medyam cepheleşmesi kime yarar getirir..

Olsun , halkımız bu Ramazan da bir güzel eğleniyor..Arada bir Oh ,Yarabbi şükür ! çekiyor…Kendi iftar çadırında ..Beyler de bizimle  yedi diyor…Beni sokmayan bin yaşasın, diyor…
Boğazlar yol geçen hanı olmuş..Deldirmeyiz diyenlere kulak asmayın siz ,kevgire dönmedik neyimiz kaldı ki ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR