AÇILIM

 

Hükümetin açılım politikası Suriye sürprizi ile Flaş haber durumuna geldi. C.H.P. ve M.H. P" nin her ne yaparsa salvo ateşine tuttuğu hükümet icraatları, Vatandaşı da sağlıklı düşünemez hale getirdi. Bir taraftan Ermenistan açılımı, bir taraftan Kürt açılımı  peşinden  Azerbaycan ve Gürcistan açılımları ile tamamlanacak olan  haritada, Ege ve Yunanistan açılımında sırada olduğu görülmektedir. Peki, bu ne demektir. Komşularımızla iyi geçinmenin aklın yolu olduğudur. Yapılan anlaşmalar aşırı milliyetçiliğe bağlı sınırları zorlayan işgalleri ortadan kaldıracak olan,  yıllar boyu istismar edilmiş bulunan ve husumeti körükleyerek, komşu olduğumuz halde birbirimizi tanımaz hale gelen durumlarımız hoş mudur?

 

.Ermeni Diasporası Fransa da ekonomik yönden palazlanmış    tır, Kendi tuzları kurudur. Ermenistan"daki vatandaşın hali, onların şarabi içip daldıkları Büyük Ermenistan hayali ile pek uyumlu değildir. Sayın Ermenistan  Cumhurbaşkanı Şerj Sark isyan"ın Ermeni Diasporasının bütün engellemelerine rağmen, Protokol imza gelişmesi takdire şayandır. Türk Hükümetinin bu meselelerdeki kararlı yürüyüşü de alkışa değerdir.

 

Gerek Başbakan. Gerekse Genel Kurmay PKK meselesinde terör bitene kadar operasyonlar devam edecektir. Bu konuda verebileceğimiz bir taviz yoktur derken, CHP, nin şü günlerde gündeme gelen her konudaki anlayışsızlığına anlam veremediğini dile getiren Sayın Başbakan, bu halin CHP, nin tarihsel yapısındaki ana karakteri olduğunu ebetteki bilmektedir. Buna pişmiş aşa su katmak denir,  Muhalefet ede cem diye her meseleyi sulandırmanın manası yoktur. İktidarın icraatlarındaki yanlışlıkları, doğrularıda söyleyerek dile getirebilen siyasetin bu millete fayda verebilecek bir siyaset olacağıdır. Aksi halde yıkıcı muhalefetin kimseye fayda sağlayamayacağıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR