2011 genel seçimlerinin ardından;

2011 genel seçimlerinin ardından bir genel seçim daha bilgi ve belgelerle arşive girerek tarihin altın sayfalarında yerini aldı.

Hangi siyasi parti ve liderleri halkın karşısına çıktığı miting ve toplantılarda nelerden şikâyetçi olmuş, neyi vaat etmişler, hangi fikir ve projelerle halkın karşısına çıkarak neler konuşmuşlar…

Seçim sonuçları ve oy dağılımı sonrasında yaşanan sevinç ve hüzne sebep olan sonuçlar karşısında geleceğe yön verecek değerlendirmeler eşliğinde öz eleştiriler yapılarak hata kusur ve eksikler açığa çıkarılıp parti ve seçmene duyurulmalıdır.

Demokrasilerde siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak olmazsa olmazlarıdır.

Kurumsallaşmış ve mecliste yer almış muhalefette kalan ve seçimlerde başarı elde edemeyen CHP ve MHP, yalnızca parti üyelerine değil, yönetimine talip olduğu ülke halkına sorumluluk bilinciyle hesap vermek zorundadırlar.

Tüm siyasi partiler başarısızlığın temelinde yatan sorunları tartışılarak sorumlular hakkında gerekli işlemler derhal yapılmalı,

BBP genel başkanı Sayın Yalçın TOPÇU örneğinde olduğu gibi, siyasi sorumluluk yerine getirilmelidir.

2011 genel seçimlerinde iki dönemdir yönetimde olan iktidar partisi AKP oylarını %50 yükselterek seçimin tek galibi olması, AKP'nin hizmet ve yönetimine karşı halkın gelecek ve beklentilerine duyulan güvenin bir teveccühünü olarak yorumlanmaktadır.

Halkın teveccühünü kazanan AKP parti ve yöneticileri, politika ucuzculuğuna kaçmadan seçim meydanlarında verilen sözleri yerine getirmek için harekete geçerek, halkın beklenti ve arzularına hızla çözüm üretmelidirler.

Yeni anayasa söylemleriyle seçim kazanan AKParti, ötekileştirmekten, siyasi parti kutupçuluğundan, biz doğruyuz biz haklıyız, ne istersek onu yaparız diktacılığından kaçınmalı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, kin ve nefret kazandıran değil, sevgi ve saygı ortamı sağlanarak,

Topyekûn ülke halkının huzur ve refahını öne alan, ülke birliğinin ve bütünlüğünün sağlanması, siyasi iktidar ve yönetim kadrosunun önceliği olmalıdır.

Zaman laklak yapmanın yaldızlı lafların değil, bekleyen sorunların üstesinden gelme, çalışma ve iş yapma zamanıdır.

Üçüncü kez ülke yönetimine gelen AKP kadrolarını ve iktidar partisini kutlar başarılar dilerim.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR