2009'da izlenmesi gereken filmler

Salı günkü yazımız da 2009 da mutlaka okunması gereken kitapları size sunmuştuk. Bu yazımızda ise 2009 yılında DVD"sini alarak izlemeniz gereken filmleri size sunuyorum. Bu filmlerin birçoğunu duymamışsınızdır. Buda bu filmlerin ne kadar iyi filmler olduğunu göstermez mi?

 

AZMİN VE İRADENİN GERÇEK ÖYKÜSÜ

My Left Foot (Sol Ayağım)

Oyuncular : Daniel Day-Lewis

Yönetmen : Jim Sheridan 

Çağdaş sinemanın başyapıtlarından Sol Ayağım, efsanevi yazar, şair ve ressam Christy Brown'ın gerçek yaşam öyküsünü bütün çarpıcılığıyla anlatıyor. İrlandalı yoksul bir ailede doğan serebral palsi hastası Brown, sadece sol ayağını kontrol edebilir ve konuşmayı başaramaz. Bu yüzünden 10 yaşına kadar zekâ özürlü olarak algılanır. Oğlunun sakat olarak horlanmasına yüreği elvermeyen annesi, azimli öğretmeni ve kendi cesaretinin de yardımıyla Christy, inanılmazı başaracaktır.

 

ÖZSAYGI GELİŞTİRİCİ BİR FİLM:

The Other Sister  (Diğer Kızkardeş)

Oyuncular : Juliette Lewis , Diane Keaton , Tom Skerritt , Poppy Montgomery 

Yönetmen : Garry Marshall

Yıllar sonra ailesi ile birlikte yaşamak üzere evine dönen her yetişkin insan gibi Anne Tate de bağımsızlık mücadelesi vermek zorunda kalır. Ancak bu doğal talebini zorlaştıran ise, genç kadının orta dereceli zeka özürlü olmasıdır. Bir enstitüde tedavi görüp yeterli özgüveni kazanmayı başaran genç kadın baba ocağına döndüğünde ailesinin üzerine titremesi ve yaşamını sınırlama çabalarıyla karşılaşır.

 

İŞ DÜNYASINA FARKLI BİR BAKIŞ:

The Paper (İşkololik)

Oyuncular: Michael Keaton, Robert Duvall, Glenn Close, Marisa Tomei

Yönetmen: Ron Howard

Michael Keaton, Glenn Close, Marisa Tomei, Rand Quaid ve Robert Duvall ile gazete haberciliğinin renkli, çoğu zaman eğlenceli dur durak bilmeyen temposuna siz de katılın. Yönetmen Ron Howard, iş dünyası, evlilik gibi mücadeleyle geçen bir dünyaya zekice üslubuyla yepyeni bir yorum getiriyor.

 

GEŞMİŞTE YAPILMAYANLARIN PEŞİNDEN KOŞMAK:

The Bucket List (Şimdi Ya da Asla )

Yönetmen : Rob Reiner

Oyuncular: Jack Nicholson (Edward Cole) , Morgan Freeman (Carter Chambers)

Apayrı dünyalara sahip milyoner Edward ile araba tamircisi Carter"ın yolları, kanser hastalığı sebebiyle bir hastane odasını paylaşmalarıyla kesişir ve sadece iki ortak noktaları olduğunu keşfederler: Hayatlarının kalan kısmını yapmak istedikleri her şeyi yaparak geçirme arzusu ve kendileriyle barışma ihtiyacı. Hayatları boyunca yapmak istedikleri her şeyin bir listesini yapıp hastaneyi terk eden iki arkadaş, birlikte araba seyahatine çıkarlar ve bu süreçte dost olup, hayatı dolu dolu, hoşgörü ve mizahla yaşamayı öğrenirler.

 

NE BİLDİĞİNİZİ BİLİYORMUSUNUZ?

What the! Do We Know!? (Ne Biliyoruz Ki?)

Oyuncular: Marlee Matlin, Elaine Hendrix, Detay

Yönetmen: William Arntz

Hayatın kuantum belirsizliği ve nörolojik aşamalarının anlatıldığı filmde Amanda (Marlee Matlin), dünyayı ve çevresindeki insanları algılamak için yeni bir algılayış biçimi geliştirmeli ve sıradan hayatını Alice"in Harikalar Diyarı"na çevirmelidir. Elaine Hendrix, John Ross Bowie ve Armin Shimerman filmin diğer yıldızlarından. Uzmanlarla yapılan röportajlar da bu animasyon-belgesel karışımı filme ayrı bir renk katmış.

 

Yeni yılda görüşmek dileğiyle..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR