YAŞANABİLİR BİR SAMSUN İÇİN (!)

Konumuza girmeden bir hususa girmek istiyorum. Vezir Hazretleri dün Samsun’a geldi, il ilçe ve belediye başkanlarını teker teker dinledi. Kimin ne dediğini kendi biliyor. Ankara’ya gidip herkesle konuştum adaylar bunlar diyecek, kimse de yok öyle değil diyemeyeceğine göre adam vurup karşıya geçecek. Sağlık olsun, bu şehir bu tür şeylere çok alıştı sorun değil buna da alışır diyerek konumuza geçmek istiyorum. Bugün yaşanabilir bir Samsun için kimlerin aday yapılması gerektiğini yazmak istiyorum. Yaklaşık elli yıldır bu şehirde yaşamaktayım, kimin ne yaptığını, kimin ne kadar şehre yararlı olacağını, kimin de oy patlaması yapacağını az çok tahmin edebiliyorum. Mesela Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Adem Güney seçilmeli. Neden böyle dediğime gelirsek; adam yıllarca bu şehirde siyaset yapmış, Refah Partisi’nin iktidar olduğu dönemden itibaren siyasetin içerisinde olmuş. Ahmet Okuyucu’nun İlkadım’a kurucu başkan olduğu günden itibaren ona yaptıklarından başlamak suretiyle daha sonraki süreçte Saadet Partisi’nden yaptığı siyasette başaramadıklarından tutun da AK Parti’de il başkanlığı yaptığı süreçte benimle yaşadıklarından ötürü siyasete ve şehre kattığı kavgalardan alamadığı sonuçları alması adına kendisine sonsuz desteklerimi sunacağımdan en ufak bir şüphesi olmasın. Başkan seçilmesi halinde daha önce yapamadıklarını yapıp şehrin önünü açacağından en ufak bir şüphem yoktur.

Karşılama töreninde öyle acayip ve yoğun bir kalabalık vardı ki Samsun’un yarısı oradaydı diyesim geliyor ama yüz kişi ya vardı ya yoktu. Arslan Şekerci’den başka tanıdık sima göremedim orada. O garibim de yıllarca siyaset yapmak için uğraş verdi ama olmadı. İmamlıktan memurluğa geçti, İlkadım kız yurdunda müdür olduğu dönemde başkalarının günahını çekmek uğruna Bebek Yüzlü Vekilin hışmına uğrasa da şimdi aynı partide buluşmanın mutluluğunu yaşayacağı kanaatindeyim. AK Parti’den defalarca Canik Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş ama başaramamıştı. Şimdi Adem’i karşılayıp onunla poz vermenin karşılığında Canik’ten aday olur ve seçimi de silip süpürüp alır. Böylece yıllarca isteyip kavuşamadığı belediye başkanlığı makamına kavuşmuş olur. Haa bu arada unuttum, Arslan Hoca’nın şu eski milli görüşçü istatistikçi son seçimde de İYİ Parti’den vekil aday adayı olup geçmişine reddi miras eden profun Sinop’taki dekanlığı döneminde yüksek lisans yaptığını da göz önüne aldığımızda Canikli seçmenin iktisat konusunda yüksek lisans yapmış böyle mübarek bir adamı seçmesinin ne kadar kolay olacağı da gözden kaçırmamak lazım.

Diğer ilçelerden de eski AK Partili siyasetçileri değerlendirirse silip süpürür. Örneğin Çarşamba’da Eski Başkan ve Büyükşehir AK Parti aday adayı Hüseyin Dündar’ı aday yaparsa o da orayı silip süpürür. Bazı AK Partililerin ah keşke böyle bir şey yapsa da neyin ne olduğunu görse dediklerini de unutmamak lazım. Eski iş ortağı olan Büyükşehir Başkan Adayı Halit Doğan’la konuşmaması Adem Güneyin politikalarına uygun bir politika olduğundan uyumlu siyaset yaparlar. Diğer ilçelerde de aynı politikaları izler. Havza’da Eski Başkan Murat İkiz’i aday yapmaya uğraştığını duydum, inşallah onu da Havza’dan aday yapar o da AK Parti’de üç dönem başkanlık yapmanın kendi oyuyla mı yoksa AK Parti’nin oyuyla mı olduğunu görmüş olur. Bafra’da da eski Başkan Şükrü Neiş ismi üzerinde çalıştığını duyduk. Şükrü Neiş, AK Parti’de sadece bir dönem belediye başkanlığı yapabilmiş bir arkadaş, neden öyle olduğunu Bafralı seçmen çok iyi bilir bizim yazmamıza gerek yok ama inşallah aday olur da bize de çok iş düşer.

Yazı başlığımızda yaşanabilir Samsun deme nedenimize gelince; bu mübarek insanların seçilmesi halinde şehrimiz o kadar kalkınır ki anlatamam. Adem Güney’in üstün zekası, başarılı kamulaştırma avukatı olması Büyükşehir’in var olan borçlarını kapatmasına yeter de artar bile. Böyle mübarek bir adamın başkanlığı döneminde şehir adeta uçar. Geçenlerde Sabri Aslan’la bir mekânda karşılaştık. 2019’da Adem’le beraber Erhan Usta’ya destek verdik, çok çalıştık iyi de oy aldık tabanı iyi diyordu. Şimdi hem o tabanın oyunu alır hem de Erhan Usta ve arkadaşları kendisine destek olurlarsa uçar gider. Haa bu arada diğer adaylar ne yapar derseniz; mesela AK Parti'de Vezir Hazretlerinin adamı ortaokul mezunu Nihat Soğuk aday olursa bol bol futbol oynar. Atakum’dan Cukkacıbaşı aday olursa alışveriş merkezlerindeki iş yerlerinde dostlarını ağırlar. Sizin anlayacağınız Samsun bu sayede yaşanacak şehir olur, biz de mutluluktan uçarız. Bu arkadaşlara bugünlük bu kadar destek yeter, ilerleyen zamanlarda devam ederiz. Şimdilik bu kadar, kalın sağlıcakla.

NOT: Mehmet Ali Coşkuner’le birlikte sunduğumuz siyasi değerlendirme programımız ‘Seçim 2024’ Denge Web TV Youtube hesabımızdan yayın hayatına başlamıştır. Keyifli izlemeler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR