Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Yarası olan gocunsun

    Merhaba değerli okurlar inşallah iyisinizdir . Hamdolsun bizler iyiyiz . Küresel kriz etkilerini iyice hissettirdi . Her ne kadar gündem seçim ile dopdolu olsa da , insanlar küresel işsizliklerle , tıkanıklıklarla mücadele etmeye devam ediyor . I.L.O"nun[DÜNYA EKONOMİK FORMU] Araştırmasına göre , dünyada işsizlik oranı 2009 yılında %7.1 seviyelerine ulaşmış . Seçim havası dağılınca , gerçekler daha su yüzüne çıkacaktır . Değerli okurlar bugün bu konuda yazacaktım ama sözü burada bırakıyorum . Sizlere başka şeyler söylemek istiyorum :
  Değerli okurlar iki ayrı üniversitede eğitim aldıktan sonra , malum engellerle karşılaşınca demiştim ki : Bu engel beni engellemeyecek , bilgi birikimimi , haksızlığa uğramış mazlumların yanında yer alarak , toplumsal problemleri çözmek için kullanacağım .
Yıllardır süre gelen yazım hayatımda , yazılarımda hiçbir kişi yada kurum adı vermeyerek , şahsi konuları değil , toplumsal konuları ilgilendiren problemleri çözmeye çalıştım . mesela ; tarım ilaçları dengesiz kullanıldığı için , Rusya"dan geri gönderilen domatesleri fukara halkında nasıl tükettiğini görmezden gelemezdim . Öğrenci potansiyelini fırsat bilen ev sahiplerinin nasıl kiraları tırmandırıp insanları zor durumda bıraktığını bilmiyor gibi davranamazdım . Ya şu doktoru hiç unutmadım ; sırf para için kürtaj ettiği genç kadının ölümüne sebep olarak , dört çocuğu nasıl yetim bıraktığına bana ne diyemezdim . sağlık sektöründe olan skandalları daha çok takip ediyorum çünkü ; yine para için bazı paragöz hekimlerin hastalarına , muayenehanelerinde nasıl farklı davrandıklarını çok iyi biliyorum . BICAK PARASI adı altında , bazı doktorların hastalarından hem hastane aletlerini kullanarak nasıl para kopardığını çok iyi biliyorum .
TABİ ŞUNU HER ZAMAN SÖYLÜYORUM MERHAMETLİ EV SAHİPLERİNE , HASTASINI PARADAN ÇOK HESAP EDEN DOKTORLARA , YANİ VİCDAN SAHİPLERİNE  DAİMA MÜTEŞEKKİRİM . BENİM ÜZERİMDE DURDUĞUM , TOPLUMSAL PROBLEMLERİ MEYDANA GETİREN KİŞİ VE KİŞİLEREDİR . YARASI OLAN GOCUNUR . BEN İŞİNİ İYİ YAPANA HER DAİM DUACIYIM .
 Değerli okurlar , bunu böyle defalarca basbas bağırdığım halde , her yazımda da belirttiğim halde , geçen gün sağlık çalışanları ile ilgili bir yazımı bir bayandan yorum gelmiş. İlk defa böyle bir yorumla karşılaştım . Bayan yorum yapmaktan ziyade aşırı dozda hakaret etmiş . Asıl üzüldüğüm , yazının vermek istediği mesajı anlamaya çalışmadan , eğitimli bir insana hiç yakışmayacak bir tarzda bendenize hakaret etmiş . Ona ve onun gibilerine şu mesajı veriyorum . Kendisi eğer benim belirttiğim hataları yapmayan birisi ise , yani hastalarını maddiyattan daha önce düşüne biliyorsa zaten sorun yok . Ben o günkü yazımda da zaten fedakâr doktorlarımıza ne kadar teşekkür ettiğimi belirtmiştim . Yıllardır yazım hayatımda , İLK DEFA Böyle bir yorumla karşılaştım . Aynı yazıya çok olumlu yorumlarda gelmişti . O bayanın mesajımı iyi anlayamadığını düşünüyorum ve önemsemiyorum . Ben acizane amacıma yeterince ulaşa biliyorum . İnşallah bundan sonrada böyle olacak .
 Değerli okurlar , İnanın her gün o kadar toplumsal sorunlarla karşılaşıyorum ki ; hangisini yazacağımı bazen şaşırıyorum . Çünkü günümüzde nerede ise her şey sahte .
Sahte baldan tutun da , yediğimiz içtiğimiz her şey sahteliklerle dolu .  Diyorum ki ; Bu adamlar bu sahte maddeleri üretmeye çalışacaklarına , temiz temiz her şeyi helalinden yapsalar daha kestirme olmaz mı ? En son eti enjekte edilen kanserojen bir madde ile tanıştık . Tavuklar zaten hormonlu . İşte bize düşen toplumun her ferdi olarak çalışmak , çalışmak yine çalışmaktır . Her zaman söylüyorum , Eğitim çok önemlidir ama herkes üniversite bitirmek zorunda değildir mutlaka her insanın bir bilgi birikimi vardır . İşte onu toplum yararına harcayabilir . Şu örnek hemen aklıma geldi . Pet şişelerini eritip tekstilde kullanan ÇİN ülkesinin yaptığı mont ve kabanları hiç tereddüt etmeden giyiniyoruz . Halbuki ; plastik maddesi sağlığa son derece zararlıdır . bu durum bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır zaten sıradan herkes bunu bilir . Değerli okurlar sayfam yine bitti .Sizlerle konuşmaya inşallah devam edeceğim . İlk defa aldığım o yorum beni çok kırdı ama , Mucadele azmimden hiçbirşey eksiltmedim . Selamlarımı gönderiyorum efendim .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR