Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

TEFEKKÜR

BİLİM ADAMI CİNAYETLERİ

 

Terörizmin değişik şekillerinden biri de, Uluslar arası rekabetteki, Teknoloji savaşıdır. Gücü temsil eden ve üstünlük göstergesi olan, SİLAH SANAYİİ bunların birinci sırasındadır. Tarih içinde, ses vermemiş olsa da, bizim geçmişimizde ve günümüz dede aynı savaşın bizim topraklarımızda, bizim insanlarımız üstünde de yaşandığı görüyoruz.

Batının ele geçiremediği tek İSLAM devleti şu andaki hali ile İRAN, üzerinde oynanan oyunlar, Tehdit, Ambargo, güç gösterileriyle sıralanırken, en çirkin yönlerinin de, BİLİM ADAMLARINA yönelik SUİKAST olaylarıdır.

Ocak 2010 ayında, Tahran Üniversitesi Fizik Profesörü Ali Muhammedi’ ye evinin önünde, BOMBA YÜKLÜ motosikletin infilak ettirilmesi sonucu öldürülmesi, İsrail  gizli servisi MOSSAT ‘ın yaptığı yolundaki açıklamaydı.

12.Ocak.2010 da. Nükleer Fizik âlimi, Mesut Ali Muhammedi evinin önünde bombalı saldırı sonucu aynı istihbarat örgütü MOSSAT tarafından öldürülmesi.

29.Kasım.2010. Nükleer mühendisi, Macit Şehriyari, arabasına mıknatıslı bomba konulması sonucu MOSSAT tarafından öldürüldü.

29.Kasım.2010. Fizik Profesörü, Feridun Abbasi, ye bombalı saldırı yapıldı, yaralı olarak kurtuldu.

24.Mayıs.2011. Cumhurbaşkanı Ahmedi Necad, Abadan Petrol rafinerisini ziyaretinde, çıkan yangında bir kişi öldü. Altı kişi yaralandı.

23.Temmuz.2011. İran Atom Enerjisi kurumu üyesi, Fizik Profesörü, Daryus Rezainejad, Motosikletli iki saldırganın suikastı sonucu öldürüldü.

11.Ocak.2012. İran Nükleer Fizik alimi, M.Ahmet Rosan, ın hareket halindeki arabasın, motosikletli bir saldırgan tarafından konulan mıknatısla bomba nın patlaması sonucu hayatına kaybetti.

Yukarıda sayılanlar İRAN’la ilgili Amerikan ın himayesindeki İsrail’in MOSSAT ‘ın suikastları olarak görülürken,  Bu tip olayların ülkemizde çok daha eski tarihlere gidildiğinde, tarihin tozlu sayfaları karıştırıldığında. 1938 yılında kurularak, 2.Mart.1949 yılına kadar İstanbul Zeytinburnu’nda ki kuruluşundan Sütlüceye taşınarak, ordunun Havan topu, mermisi, Piyade tüfeği mermisi ve kapsülü, birçok silah ve mühimmatı yapan NURİ KILLIGIL, in fabrikası kendisinin de içinde olduğu bir sırada 2.Mart.1949 da SABOTAJ sonucu HAVAYA UÇURULDU. O sırada tank projesi üzerinde çalışmaları da vardı.  Bundan önceki yıllarda , Nuri Demir ağ’ın, UÇAK SANAYİİ, Şakir Zümre’nin Silah Sanayi ‘i değişik biçimlerde sabote edilerek yok edilmişti.

Günümüzde, ASELSAN da çalışan, Hüseyin Baş bilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yarçeken’in ölüm olayları ve arkalarındaki sır perdeleri 2007 li yıllara rağmen, yeni yeni açılmakta, Bunların da, Ülkemizin düşmanları tarafından işlenen cinayetler olarak görülmektedir..bilim adamlarıaileleri ile birlikte,  özel koruma altına alınmadığı müddetçe, bu tip cinayet ve sabotajların olma ihtimalinin olduğudur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR