TDB, Mesleğimiz için her yerde varız, var olacağız!

Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazımda (İpler Recep Akdağ'ın Elinde), SDD'den (Serbest Dişhekimleri Derneği) ileti almıştım. Aldığım iletiyi her ileti gibi köşemde yayınlamıştım. Fakat TDB: "SDD üyesi meslektaşlarımızın söylediği, bizim özelden satın almayla ya da diğer meslektaşlarımızın talepleriyle ilgilenmediğimiz yönünde eleştirilerini kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz her yerde vardık ve var olmaya da değerli meslektaşlarımızın ve kamuoyunun katkılarıyla devam da edeceğiz. SDD'nin talihsiz açıklaması bizi gerçekten de  çok üzdü" diye ifade ettiler.

 

 Geçtiğimiz yıllarda Samsun Dişhekimleri Odasıyla birlikte yağmur çamur demeden iki gün boyunca dişhekimlerinin haklarının alınması için yanlış hatırlamıyorsam 5 yada 6  otobüs hınca hınç dolu bir şekilde Ankara'da eyleme gitmiştim. Ankara'daki eylemde öyle bir yağmur vardı ki, buna rağmen Türkiye'nin dört bir yanından gelen dişhekimleri sırılsıklam oldular, çamura battılar ama eylemlerini sonuçlandırmadan Ankara'dan ayrılmadılar. Yapılan eylemliliğin en temel nedeni de kamuoyunun özelden ağız ve diş sağlığı hizmetleri almasına dayanmaktaydı.  Eylem bitene kadar dişhekimleriyle birlikte yağmur çamur demeden iliklerimize kadar ıslanarak eylemi sonuçlandırmıştık ve ben de  gerekli haberleri  yapmıştım. SDD'den gelen iletiyi okuduktan sonra çelişki olduğunu çok net görmüştüm. TDB yöneticileri ve dişhekimleri de SDD'nin, “İpler Recep Akdağ'ın Elinde” köşe yazımdaki iletinin özellikle de TDB'ye atfolunan satırların, cümlelerin talihsiz bir açıklama olduğunun altını kalın bir çizgiyle çizerek kabul etmediklerini ifade ettiler.

 

İfade ettiğim gibi Samsun'daki dişhekimlerinin, bilhassa da özel çalışan dişhekimlerinin öncelikli mücadeleleri kamunun özelden ağız ve diş sağlığı hizmeti alımıydı. Konuya ilişkin, Samsun dişhekimleri odası eski başkanı Dt. Abdullah İlker ve şimdiki başkanı Dt. Suat Semiz o kadar çok yoğun mücadele verdiler ki,  SDD'nin söylemleri (bence de lafı güzaf söylemleri) kabuğunu doldurmayacak ve yandaş bir açıklamadan öteye gitmemiştir. Aslında iyiki de “İpler Recep Akdağ'ın Elinde” başlıklı yazımı yazmışım. Gelen tepkilerle kamuoyuna bir kere daha özelden ağız ve diş sağlığı konusunda genelde TDB ve özelde Samsun Dişhekimleri Odasının ne kadar özverili olarak çalıştıklarını da açıklama fırsatı bulduk. 

 

 SDD'den Dt. Esin Çakır'ın, iletisinde son söz olarak bakın neler istediği için  değil; kendi vatandaşının ağız ve diş sağlığını düşündüğü için mutlaka gerçekleştirmek durumundadır.

 

SDD'den, Dt.Esin Çakır'ın bu açıklaması ne kadar inandırıcı? Ne  kadar mantıklı? Ne  kadar  yandaş değildir?

 

Sadece bu sebepten hükümet bu projeyi ciddiye almalı,  kendi vatandaşına bu çağdaş hizmeti sunmalıdır.

TDB'yle görüşse de görüşmese de, vatandaştan bu talep gelse de gelmese de bu hükümetin boynunun borcu olarak bir kenarda beklemektedir.

 

Kamunun özelden ağız ve diş sağlığı hizmeti alması için hükümetin yalnızca yurttaşını düşünmesi çok sevindirici. Fakat dişhekimi olmayınca kamu bu hizmeti nereden ve nasıl alacak bunu ben anlayabilmiş değilim. Özelden ağız ve diş sağlığını acaba yurttaşlarımız dişhekimleri yerine sahte dişhekimlerinden mi alacaklar? Yıllardır okuyup, sonunda dişhekimi olan insanlar, mesleklerine ve meslektaşlarına sahip çıkması gerekirken ya da meslek örgütlerine sahip çıkması gerekirken  söylemekte.

 

 Son söz; Bakanlık, hükümet;  “hizmet alımı”  projesini TDB ve Dişhekimlerinin

neden sağdan ya da soldan medet umarak meslek örgütlerini ve meslektaşlarını çıkarları doğrultusunda yerle bir eder anlamıyorum. Tabiki bu tür düşünce ve hareketler sadece dişhekimleri meslek grubunda değil, bütün meslek örgütlerinde  de var.  İpler artık kimin elindeyse salsalar da bir an önce kamuoyu AĞIZ ve DİŞ SAĞLIKLARINA kavuşsa. Herkes gidip kendi hekiminden Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti alsa. Hükümet ben bu işi yaparsam yurttaşlarım için yaparım söylemlerini bir yana bırakıp bu işi yaparsam hem yurttaşlarım için hem de yurttaşlarıma bu hizmeti verecek olan dişhekimleri için yaparım diyebilse...

 

 Umarım bu yazımı hem TDB hem de SDD'den okur ve gelecek olan tepkiler biz kamuoyunun yararına olur. Bu arada  Tüm Dişhekimlerinin Dişhekimleri  Haftasını da kutlarım... Saygılarımla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR