Sürpriz

  Her insan bir renkti.Her renk birbirinden farklıydı.Bu yüzden.Farklıydı insanlar

  Her insana bir renk yakışıyordu,bir gülüş yakışıyordu,bir kelam yakışıyordu.Bir başkasında sırıtıyordu kendine ait olmayanı.Her acı her insana yakışmıyordu.Her mutluluk her insana iyi gelmiyordu.Bazısı mutlu olmayı bazısı acı çekmeyi taşıyamıyordu.Her insan bir manzaraydı.Baktıkça hikayeler anlatan gözleri konuşuyordu.Sustukça gökkuşağı çıkıyordu saçlarından.

  Bizde olmayanı arıyorduk hep karşımızdakinde.Bizde eksik olanı tamamlasın istiyorduk. Saçlarımızı ağartmadan öğretsin, takılıp düşmeden kaldırsın, ağlamadan güldürsün istiyorduk.Ne çok şey istiyorduk değil mi? Ama bize hep, hayatta hiçbir şey hiçbir zaman ayağına altın tepside gelmezi öğretmişlerdi.Ya gelirse? Gelirse de geldiği gibi gider.Bunuda biz kendi kendimize öğrendik.

 Gözümüzü açıp kapadığımızda değişsin isteriz herşey.O an hiç olmasada bu, deneriz yinede.Oysa değişmez. Bizim elimizde olduğunu anlamadığımız sürece sihrin. Ya kendini değiştireceksin, ya karşındakini (başkasıyla) , ya şartlarını değiştirireceksin.Hiç olmadı son ikisini değiştirceksin. Formülü bu kadar basit.Yaşayacaklarımızı seçme şansımız bile varken en başından, anı olmasada gelecek anları değiştirmek neden bu kadar zor gelir insana. Gelecek çöpe atamayacağımız kadar değerli bir şey.Onu bu kadar özel yapansa her anı tek bir kez yaşama şansımızın olması.On tane hayat yaşama şansımız dahi olsa yine her birini bir kere yaşama şansımız olacağına göre çöpe atmamız gereken anları iki kere düşünmeliyiz.Üstelik bizim bir tane hayat yaşama şansımız var.Buda her yaştan bir tane, her andan bir tane demek. Gel de şimdi at atabilirsen.

  Bazen o kadarda mecbur değilizdir aslında bastırdığımız gerçeklerle yaşamaya.İnsanların bizi yormasına izin vermeye.Zorlarsan hayatını çöpte ararsın başkalarının artıklarını. Karşımızdakinden önce kendimize dürüst olalım,kendimize değer verelim. Çünkü hayat bize her an sürpriz yapabilir.Bütün planlarımızı bozabilir.Kıymetini bilelim heveslerimizin.

 

Günün Sözü

'Herkez iki yüzlüdür.'

IV. FREDERICK

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR