Şeytanın Bacağını Kırdık

Yıllardır kırılma maçlarını kazanamamanın sıkıntısını çeken Samsunsporumuz bu sefer 90.dakikada bulduğu golle "şeytanın" bacağını kırdı. Maçtan önce puan tablosuna baktığımızda maçın ne denli önemli olduğunu söylemek çok zor değildi. Olası bir mağlubiyet hem takımın direncini düşürecek hem de puan olarak bizi çok zor pozisyona sokacaktı ama Allaha şükür olmadı. Bu takımın düştüğü durumda sevindiğimiz şeylerin de küçülmesi olağan fakat yine de insana dokunuyor. Oynadığımız futbol, lig durumundaki yerimizle ters orantılı, inşallah ilerleyen haftalarla hak ettiğimiz yerlere de geliriz.
  ***
  Maçın ilk dakikalarından itibaren dinlediğimiz ve anlatılanlar kadarıyla çok net gol pozisyonları yakaladık ve bu durum maç boyunca devam etti. Özellikle ilk yarıda kaçırılan net fırsatlardan biri daha golle neticelenseydi, çok rahat bir maç çıkaracak ve belki de farka gidecektik. İkinci yarının başında futbolun adetlerinden "atamayana atarlar" klasiği devreye girdi ve kalemizde golü gördük. Bu dakikadan sonra ise ortada bir mücadele ve karşılıklı kaçırılan goller vardı. Fakat golü bulan ve 3 puanı alan taraf biz olduk ki, düşme potasına bir takım daha eklemekle beraber rahat bir nefes aldık.
***
  Bir kez daha gördük ki, Samsunsporumuzun acilen bir golcüye ihtiyacı var. Ceza sahası içerisinde yakaladığı pozisyonları gol yapabilecek bir ismin, transferin son gününde takıma kazandırılması ileriye umutla bakmamız için çok önemli bir hal almış durumda. Bunun yanında bulduğumuz iki golün de yeni transferlerden gelmiş olması hoş bir tesadüf oldu. Savaş"ın attığı golün yanı sıra kaçırdıkları da konuşulsa da ileri ki maçlarda özgüvenini sağlaması adına iyi bir deneyim oldu. Sezer de Karşıyaka maçının üstüne bu hafta da sonradan oyuna girip 3 puanı getiren golü atan isim olunca ilk 11"i zorlama niyeti olduğunu ispatladı.
* * *
  Netice olarak bu haftayı galibiyetle kapattık. İyi oynayıp kaybettiğimiz maçlardan sonra bu 3 puan takım olarak ta özgüvenimizin geri gelmesini sağlar umarım. Haftaya kendi sahamızda oynayacağımız Rizespor maçıyla bu galibiyeti taçlandırabilirsek her şey çok daha olumlu olacaktır. İçeride oynadığımız maçlarda taraftarımız üzerine düşeni yapacaktır ondan şüphem yok ancak ne kadar kalabalık olursak o kadar baskı yaratabileceğimizi unutmayalım. Bu yüzden imkanı olan herkesi haftaya 19 Mayıs Stadyumuna davet ediyorum. Hiç değilse sesimizle nefesimizle destek olalım bu şehrin takımına...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR