Seçim Var Sizinde İşiniz Zor

Seçim Var Sizinde İşiniz Zor

Yine başa döndük, yine seçim çalışmaları, yine vatan sevdalıları sahne alacak, o kadar büyük ki bu vatan sevdası, ülkede hükumet kurulmasın diye herkes bir mazeretin ardına saklanacak, parti başkanı evet dediğinde hareket edecek, hayır dediğinde duracak, eylemlerde ön planda olacak, gözler kameraları arayacak.

Çok hoş bir video vardı, camide mevlit dinleyen bir vatandaş, kameranın açısına girdiğinde feryat figan ağlamaya başlamıştı. Oskar ödüllerine komedi dalında aday olacak nitelikte idi yaptığı rol. Yine kamera açısını yakalayanlar ya asfalta oturacak, ya görevini yapan polise küfrederken gözleri kamera arayacak,  yada kamera çekiyor mu diye bakıp en yakın araca tırmanacak. Sonra ya parti içinde yada kurulacak bir hükumette iyi bir yere gelebilmek için  kendisini harap edecek ve adına vatan sevgisi diyecek.

Seçime kadar Ermenistan ile ilgili bir eylem gelişmezse, ‘’Hepimiz Ermeniyiz’’ ,’’ Ermeni soykırımı tanınmalı’’ pankartlarının ardında boy gösteremeyecek olan şanssız vatan sevdalılarını arayacak gözlerimiz.

Ekonomik kriz var deyip, borç batağında ki Yunanistan'a yardım edilmesini isteyenlerin insanlık sevgisini göremeyeceğiz belki de,

Sahi, herkes enflasyonu düşüreceğiz sloganları ile meydanlara koşardı, Mazot fiyatı her seçimin vazgeçilmez sloganıydı,son seçimlerde ise, asgari ücret ve emekli maaşları sloganların temelini oluşturuyordu. Şimdi nasıl bir slogan ön plana çıkacak bu kısa zaman içinde. ‘’ Her ne olursa olsun hükumet kurulmasına destek vereceğiz’’ ,’’Koalisyona evet’’ , ‘’Seçim hükumetinde mutlaka olacağız’’ sloganları acaba iş yapar mı?

Karalamalar devam edecek onun açarı kaçarı yok, olmazsa olmazdır karşı tarafı karalamak, onların açıklarını 4 yıl saklayarak ses çıkarmayıp, seçim zamanı,’’ Siz bunu yapmıştınız’’ demek, halkta ne kadar inandırıcı bir görüntü sağlıyor sizce. Halk size göre iyi yönlendiriliyor belki ama, onlar şunu söylüyor, ‘’ Neden olay esnasında müdahale etmediniz ? Neden göz yumdunuz?’’, karalamalarda sanırım para etmeyecek.

Seçim sonrası başarısızlık makarna, kömür edebiyatının ardına saklanamayacak büyük ihtimalle. Yollar ,köprüler, barajlar,hastahanelerde sanırım slogan olarak bir alt sınıfa düştü.

Ya terörist cenazesinde ‘’Şehit’’ şehit söylemi, ya ‘’ Böylesi ölüm hepimize nasip olsun’’ edebiyatı ne olacak. Cenaze evindekilerden 3-5 oy mutlaka alacaktır da, kendi seçim bölgende nasıl karşılanacak. Hani mutlaka mecliste olmalıdırlar diyerek, iktidara ders olsun diye oy verenler, onca vekille, çıkan olaylar karşısında sadece  seyredenlere dönecek mi sanıyorsunuz?

Ya sırtını terör örgütüne dayayanlar, tükürüğüyle sizleri boğar diyenler, her şeye ağlayanlar, her şeye mazeret uyduranlar, vazgeçilmez çizgileri olanlar. Tarzınızda, yaklaşımlarınızda, düşüncelerinizde düzenlemeye gidecek misiniz?

Seçilmediğinizde ‘’ Vatan sağ olsun’’ diyecek misiniz bunu merak ediyorum.

Başka bir merak ettiğim konu var, 2015 seçimlerinde meclise girip yemin eden fakat talihli, talihsiz konuşmalar yapanlar, uçanlar, koşanlar, şovmenliğe soyunanlar tekrar meclise giremezse, onlar çok verimli çalıştıkları bu kısa dönemden dolayı kıyak emekliliği hak edecekler mi?

Yada tüm sloganların para etmeyeceği bu dönemde birileri çıkıp bir dönem vekillik sonucunda elde edilen emekliliğe, dokunulmazlığa düzenleme getireceğim diyecek mi?

Sizlere kolay gelsin,vatan için çalışıp meclise girmek için verecek olduğunuz mücadelenizde.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR