Samsunda Güzel Şeylerde Oluyor

Özellikle ulusal medyada Samsun ile ilgili çoğunlukla olumsuz ve samsunu çok da yansıtmayan haberler okuyoruz.  Samsun Karadeniz"in en büyük şehri olmasıyla beraber aslında içerisinde birçok güzel olayı da hiç kuşkusuz barındırmaktadır. Bu yazımda güzel Samsunumuzda gerçekleşen, yaşanan güzel olaylardan kısa bir derleme yapmayı ulusal medyanın kulağına küpe olması adına yazmayı uygun gördüm.

Samsunda güzel neler oluyor?
1.     Türkiye genelinde tüm öğrencilerin çantalarına giren ve girecek olan tarih 9 ve tarih 10 ders kitapları Samsunda, Samsunlu öğretmenler tarafından kaleme alınmıştır ve şu anda da alınmaktadır.
2.     Gazi Belediye başkanı Süleyman Kaldırım"ın öncülüğünde açılan “Ekolojik Pazar” sayesinde sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamanın yanı sıra sağlıklı gıdalarla Samsunluları bir araya getirerek belki de Türkiye"de bir ilki gerçekleştirdi.
3.     Samsun Rehberlik Araştırma merkezinde yaptığı başarılı çalışmaları ile Samsun"a önemli katkılar sağlayan Alican Usta Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına atandı.
4.      İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Samsunda ilk adımı atılan, İstanbul da ise başarılı bir şekilde uygulanan “Bilgi Evleri Projesi” kapsamında Samsunlu gençlerin eğlenirken öğrenmeleri sağlanacağı gibi, zararlı alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçilmiş olacaktır.
5.     Kendiside Ortopedik engelli bir öğretmen olan Hasan Tahsin yazıcı yaptığı bilgilendirme seminerleriyle binlerce aileye ve engelliye yasal haklarını anlatarak engellerin aslında beyinde olduğunu ispatladı.
6.     Türkiye İş Kurumu yaptığı fedakâr çalışmaları ile Samsundaki ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine meslek seçimi konusunda çok önemli bilgilendirme eğitimleri düzenlemektedir. Böylece öğrencilerin mesleki geleceği şekillendirilmektedir.
7.     Gazi Belediyesi Kadın Koordinasyon merkezi tarafından onlarca ev hanımı örgü, dikiş v.b. kurslardan geçirilmekte, onlarca öğrenciye ders takviye çalışmaları yapılmaktadır.
8.     Samsun güzel konuşacak sloganıyla Mehmet Çömez Güzel ve Etkili Konuşma dersleri ile gençlere hem Türkçeyi sevdiriyor hem de güzel konuşmayı öğretiyor.
9.     KEYDER (Karedeniz Eğitim Derneği) tarafından onlarca öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından SBS hazırlık kursları verilmekte ve imkanı olmayan gençlerinde geleceğe güvenle bakmaları sağlanıyor.
10. Ermeniler konusunda yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken Tuğrul Özcan, “Ermeni Olayları” isimli kitabı ile Samsunun kültürel hayatına bilimsel bir çalışma ile önemli bir katkı sağlamıştır.

Evet, samsunda güzel şeylerde oluyor ve olmaya devam edecek. Bizde bunları zaman zaman sizlere sunacağız ve samsunun yazılı hafızasına bunları not edeceğiz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Ahmet Yıldız Arşivi
SON YAZILAR