Samsun Camileri İçin Sivil Direniş’e

İlkadım Belediyesi camilere yönelik temizlik çalışması başlatmış. Neden derseniz “kutlu doğum haftası” münasebetiyle…Bu akıllara şu soruyu getirdi; “geçici bir temizlik çalışması mı olacak?”

Bu haber öncesi bir arkadaşıma Samsun'daki camilerin durumundan bahsetmiştim hatta sitem etmiştim. Özellikle de şehrin merkezinde bulunan site camisi bu konuda çok düşündürür beni…Genel olarak bir temizlik elbette var ama benim hayalim olan temizlik değil.. Kapısını açtığınızda içerisi küf kokusu yerine temizlik konusunda güven vermeli, secdede alnımızı halıya koyarken rahatsızlık duymamalıyız. İlk kez cami ile tanışan birinin aklında temizlik ile yer etmeli…İslam dininin mabedi olan camilere üzülerek söylüyorum ki gereken özen gösterilmiyor. Herşey olması gerektiği kadar. Bu ibadeti engellemiyor elbette ancak bir müslümanın en çok vakit geçirdiği yer olan camilerin temizlik adına çok daha artıları olmalı diye düşünüyorum. Ancak Diyanet'in camilere tahsis ettiği kadro bu durumu kolaylaştıracak kadar yeterli değil. İbadet edilen yerin temiz olması gerektiğini herkes biliyor ve olması gerektiği kadarı yapılıyor. Bir artı konmuyor üstüne, camilere yapılan en büyük yatırım temizlik olmalıdır. Camilerin mimarisi ve gösterişine dokunulmasın, temizliğine her türlü imkan sağlansın! Sadece cami içi temizliği de değil tuvalet ve abdesthanelerin durumu içler acısı…

Bu durumdan herkes şikayet eder durur ama kimse yetkililere ulaşma amaçlı bir eylemde bulunmaz ortaya atılan boş söylemlerde etkisini göstermez! Bu hal içinde devam eder dururuz. Durum bundan ibaret iken bu haber benim için tevafuk oldu. Şikayetlerinizi yetkililere duyurma amaçlı Samsun halkını, camilerin temizliği için sivil direnişe davet ediyorum. Herkes gittiği camideki izlenimlerini, cami ismi vererek kısa ve net bir şekilde yazıp bana ulaşatırsın. Bir havuzda toplanan gözlemlerden eksik olanların metnini hazırlayıp Samsun Müftüsüne sunalım..

Samsun Camileri gerektiğinden fazla temiz olması adına bu sivil direnişe herkes katılabilir.

Not: Gözlemlerinizi resimler ile yollayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR