Suna Taşdemir Dündar

Suna Taşdemir Dündar

Salgın

Yeni bir salgın var ortalıkta. Acaba siz de yakalanmış olabilir misiniz? Yoksa vaktiyle yaşadığınız ufak çaplı bir olayla aşılanıp,bağışıklığı güçlenenlerden misiniz?

Hastalığın adı 'Her şeyi bilme hastalığı'. Çok uzun zamandır,  hiç beklemediğim yerde ve zamanda karşıma çıkıveriyorlar. Şöyle bir bakın çevrenize, eminim siz de benim gördüklerime benzer şeyler göreceksiniz.

Mesela, bir veli toplantısında, öğretmenin eğitimini, tecrübesini gözardı ederek onlara çocuklara nasıl ders anlatması gerektiğini anlatan veli ile karşılaştığınız oldu mu?

Ya da gittiği doktora; bir de şu şu tahlilleri isteseniz, bir MR ya da tomografi isteseniz diye yol gösteren bir hastaya  rastladınız mı?

Kuaförde,  kuaför; o model kesim size yakışmaz, o renk saç size uymayabilir dediği halde onun bunca yıllık tecrübesine önem vermeden ısrar eden kişilere denk geldiniz mi?

Hakimler, ellerindeki mevcut yasaya göre karar verdiklerinde, mevcut yasayı değil de hakimlerin eleştirildiğini, o durumlarda öyle karar verilemeyeceğini söyleyen kişilerle yolunuz gazete köşelerinde, televizyon ekranlarında ya da dost sohbetlerinde hiç kesişti mi?

Çok uzun zamandır bir futbol topuna dokunmadığı halde, her izlediği maç sonrası, konuşmasını dinlediğinizde dünyanın en iyi futbolcusu olduğu zannına kolayca kapılabileceğiniz birileri ile mutlaka temas etmişliğiniz vardır. Bunu sormuyorum bile.

Bir davayı takip eden avukatın yaptıklarını beğenmeyip, bir de şu şekilde savunma yapsanız diye yol gösterene şahit oldunuz mu?

Örnekleri çoğaltmak mümkün. 'Bilmediğini bilmek en iyisidir, bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır' diyerek durumu çok güzel özetlemiş Çinli filozof  Lao Tsu .Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak da tam toplumumuza göre değil mi sizce de?

Elbette herkes her şeyi eleştirebilir, ama özellikle eğitimini almadığımız, internetten, televizyondaki programlardan ve konu komşudan duyduğumuz kadarı ile edindiğimiz sığ bilgilerle yorumda bulunmak  saygınlığımızı azaltır diye düşünüyorum.

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Suna Taşdemir Dündar Arşivi
SON YAZILAR