Özel haber böyle yapılır...

       Samsun'da yayın yapan yerel gazetelerin hemen hemen hepsini okumasam da  büyük bir çoğunluğunu okumaya çalışıyorum. Aslında bütün yerel gazeteler kendi çaplarında özel haberlerini manşete taşıyorlar. Fakat  bam teline vuran haberleri pek okuyamıyorum.  Bomba etkisi yapan haberler ya benim gözümden kaçıyor ya da  gündemi yerle bir edecek haberlere rastlayamıyoruz.  Fakat gazetemizde her geçen gün öyle haberler okuyoruz ki,  Samsun genelinde haberler tam bir bomba gibi patlamaya devam ediyor. Bunda gazete çalışanlarının etkileri ve iletişimleri çok yüksek.

        Gazetemizin  Yazı İşleri Müdürü Zelfi Vural'ın imzasını attığı o kadar çok haber var ki, Samsun'da gündem adeta DENGE gazetesiyle yönlendirilmekte. Zelfi Vural arkadaşımızın, imzasını attığı haberlerden ben sizlere pasajlar aktarmaya çalışacağım. Kısa bir zamanda eline kalemini ve makinesi alan   Zelfi Vural, mükemmel haberlere imzasını attı ve atmaya da devam ediyor. Umarım ilerleyen dönemlerde daha da iyi yerlere gelerek mesleğinin zirvesinde yaşamını sürdürür.  Benim bundan en ufak bir kuşkum yok.  İmza attığı her haber ertesi gün ilgilimakalarca yada duyarlı insanlarca desteklenerek tüm olumsuzluklar giderilmeye  çalışılıyor.

 

  Şimdi sevgili okurlarım  Gazatemiz,  Denge'nin  en son haberi  “AKRABALAR CUMHURİYETİ”  Akıl almaz olayların sergilendiği Ondokuzmayıs Üniversitesi ile ilgili geçen hafta başlattığımız haberimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

 

         Üniversiteye alınan personel, öğretim görevlisi ve öğrenciler incelendiğnde öle ilginç durumlar ortaya çıktı ki resmen üniversiteyi 'AKRABALAR CUMHURİYETİ'ne çevirmişler.        Önce sırf rektörlük seçimlerinde oy alabilmek için 4 öğrencisi bulunan Fizik Bölümü'nde, 15 profosör olmasına rağmen kendisine yakın 5 profosörü daha getiren Rektör Hüseyin Akan'ın yaptıkları bununla kalmadı.Hüseyin Akan'ın bizzat öz yeğeni Ertuğrul Akan'ı Sağlık Yüksek Okuluna sekreter olarak atadığı ortaya çıktı. Rektöründen Başhekimine kadar herkesin akrabasını üniversiteye doldurduğu kurumda resmen Akrabalar Cumhuriyeti oluştu. Bunlardan en dikkat çekeni ise OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'un oğlu Selman selçuk üniversite sınavını kazanamadığı halde yetenek sınavına girerek Ondokuzmayıs Üniversitesi beden eğitimi judo bölümüne öğrenci olarak kaydedildi. 

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ: Rektör Akan'ın yeğeni olan Ertuğrul Akan'ın Beden eğitimi öğretmeni olduğu sağlıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde Sağlık Yüksel Okulu'na atanması ilim yuvasına ihanet olarak yorumlandı. Öte yandan en ufak bir idari birikimi ve meslekte yükselme sınavlarında başarı göstermemiş bir kişinin Sağlık Yüksek Okulu'na sekreter olarak atanmış olması vatandaşların tepkisine neden oldu. 
BAŞHEKİMİN OĞLU TORPİLLİ ÖĞRENCİ Mİ? 

    OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk'un oğlu olan Selman Selçuk'un üniversite sınavını kazanamadığı halde yetenek sınavına girip Ondokuzmayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Judo bölümüne öğrenci olarak kaydedilmesi torpilli öğrenci olarak kaydının yapıldığı iddiasının ortaya atılmasına neden oldu. 

SİZİN EŞİTLİK ANLAYIŞINIZ BU MU? 

    Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde yapılan bu uygulamalarla ilgili görüşlerini dile getiren vatandaşlar gerek Rektörün, gerekse en yakın arkadaşı olan Başhekim M.Bekir selçuk'un konuşmalarında islamdan taviz vermemesine rağmen yaptıkları uygulamanın tamamı adaletten yoksun olması,konuşma ile uygulamanın tam tersİ yönde tecelli ettiğinin delili olarak yorumlandı.

YAYINLARIMIZ DEVAM EDECEK:       Denge Gazetesi olarak Rektörlük seçimlerinin yaklaştığı bir döneme girerken bu güzide eğitim yuvasında yaşanan gelişmeleri siz değerli okurlarımıza sunmaya devam edeceğiz.   Bu en son haberi Zelfi'nin. Bundan öncekilerde Samsun'da gündemi anında değiştirdi. Ve duyarlı kesimler hemen haberi kendi eksenlerinde değerlendirerek sonunun üzerine gideceklerini ifade ettiler.

“HEM ZULÜM HEM VURGUN!”  Bir türlü şehre sağlıklı elektrik vermeyi beceremeyen Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Şirketi(YEDAŞ) öle bir uygulama başlattı ki böyle bişey ne görüldü ne de duyuldu.  akım süresi doldu diye vatandaşın haberi olmadan sayaç değiştirmeye kalkan kurum sayaç başına ise vatandaştan 45 TL istiyor.  Samsun'da vatandaşın adeta kabusu haline gelen Yedaş'ın yeni uygulaması bu kadar da olmaz dedirtti. Bakım süresini doldurmuş sayaçlar nedeniyle abonelerden sayaç değiştirme ücreti olarak 45 TL isteyen kurumun yeni uygulamasını aboneler, zulüm ve vurgun olarak değerlendirirken amacın sayaç sökme ve takma bahanesiyle vatandaşlardan para koparmak olduğunu dile getirdiler. Piyasada 25 Tl olan sayaç, sökme takma bedeli adında yapılan ilavelerle 45 TL'yi buluyor. Samsun'da 230 bin abone var ve bu vurgundan sonra Yedaş'ın kasasına yaklaşık 10 trilyon para giriyor. Bu paranın ise sadece yüzde 40'ı sayaçlar için kullanılıyor. Geri kalan 6 trilyon ise yan gelir olarak Yedaş'a kalıyor.Eğer bir sabah kapınıza sayacınız değişecek, 45 TL vereceksiniz diye görevliler gelirse şaşırmayın. Haberi olmadan sayacı sökülen ve bu parayı faturadan tahsil etmeye kalkan yedaş'ın yeni marifetini İlhan Akal isimli vatandaş bakın nasıl anlatıyor... 
BURASI DAĞ BAŞI MI? 

  Reşadiye Mahallesi İstikamet Sokak 38/3 Güneş apartmanında oturan İlhan Akal adlı vatandaş elektrik faturasına sayaç parası olarak yansıyan ücretten şikayetçi. Bakım sürelerini doldurmuş elektrik sayaçlarının bakım ücreti olarak elektrik faturalarına yansıyan 45 TL'lik tutar tartışma yaratıyor. Aboneye bilgi vermeye tenezzül bile edilmiyor. Nasıl olsa burası dağbaşı! Yeni bir saat 25 TL iken, 10 yıllık saate 45.00 TL "sayaç sökme-takma/ayar bakım" ücreti almak neyin nesi? İnsanlar aldatılmaktan, kandırılmaktan, enayi yerine konulmaktan ve bu durumu anlatacak muhatap bulamamaktan yakınıyor. Vatandaşların kendilerine ait sayaçlarını haber vermeden değiştiren Yedaş bıraktığı not ile de periyodik muayene yaptırırsanız 62 Tl, biz yeni sayaç takarsak 45 Tl diyor. Piyasada 25 Tl olan sayaç, sökme takma bedeli adında yapılan ilavelerle 45 Tl'yi buluyor. Her faturada kayıp kaçak, sayaç bakım adı altında paralar alan Yedaş'ın sayaçları yenileme bahanesiyle vatandaşlara yeni yükler bindirmesi Yedaş'ın hem zulüm, hem de vurgun yapması şeklinde değerlendiriliyor. 
       İlhan Akal, "Benim haberim olmadan, bana bilgi verilmeden elektrik sayacım değiştirilmiş ve bana sadece bir not bırakılmış. Çalık YEDAŞ imzalı bir not bırakılmış. Notta; 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda damga süresini doldurmuş olan Elektrik Sayaçlarının periyodik muayenelerinin yapılması gerektiği belirtiliyor. Periyodik muayane yaptırdığınız takdirde ödeyeceğiniz bedel KDV dahil 62 Tl. tutmaktadır. Sizin adınıza şirketimizce temin edilecek olan yeni sayaç ile değiştirilmesi halinde sökme takma bedeli olarak sadece 18.60 (KDV dahil 22 Tl) ödemeniz gerekmektedir. Yeni sayaç bedelinin 23-25 TL olduğu göz önüne alındığında, sayaç değişikliğinin siz değerli müşterilerimize maliyeti 45 Tl civarında olacaktır. Gibi şeyler yazıyor. Ben bu işlemi soygun kabul ediyorum. YEDAŞ'ın yaptığı bu haksız işlem için mahkemeye başvuracağım."diyor. 
       Samsun, Amasya, Çorum, Ordu ve Sinop'u kapsayan ve yaklaşık 1,6 milyon aboneye hizmet veren Çalık YEDAŞ'ın Samsun'da sayaç sökme işlerine başladığını dile getiren vatandaşlar, "Süresini doldurmuş ve mülkiyetimizdeki mekanik elektrik sayacını kalibrasyon, muayene, ölçü ve ayar kontrolü yerine ilgili mevzuata uygun ve abone tarafından temin edilecek bir elektronik sayaç ile değiştirilmesi talebinde bulumamız ve sayacın elektronik sayaçla değiştirilmesi durumunda bizim sadece 18,60 TL bedel bir defaya mahsus olmak üzere elektrik tüketim faturalarına yansıtılarak tahsil edilmelidir. Bunun resmiyetteki prosedürü budur.Görevlilerin, abonenin izni olmadan elektrik sayacını almaya yetkisi var mı? Sayacı alırken, bunun bedelinin ne olacağını bildiriyorlar mı? Bu konuda kimin yetkisi varsa çıksın açıklasın. Yedaş'ın yaptığı ise düpedüz vatandaşa zulüm ve soygundur" diyerek Çalık YEDAŞ'ın uygulamasının yanlış olduğunu dile getiriyor. Bu haber yayınladıktan hemen sonra ertesi günü bir siyasi parti halkımızın avukatı olarak bizi bu haksızlığın üzerine gideceğiz diyerek açıklamalar da bulundular.

                                              ----------------------

Zelfi'nin böyle gündem yaratan haberlerinin devamını dilerim. Yukarıda da ifade ettiğim gibi Zelfi Vural, Şevki abinin de dediği gibi tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara kadar geldiki, bundan sonrada kocaman gazeteci yüreğiyle haberleri ve yazılarıyla şimdilik Samsun'da olsa bile ilerleyen zamanlarda ülke gündemini bile yerle bir edecek haberlere imzasını atacağından en ufak bir endişem yoktur.  Seni  hem kendi adıma hemde üyesi olduğumuz Çağdaş Gazeteciler Derneği  (ÇGD) adına yürekten kutluyorum. Sevgilerimle ve saygılarımla.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR