Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

OLMAYANLAR

31  Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerine az bir zaman kaldı. Büyük şehir ve İlçe Belediye Başkanları bir şekilde tespit ediliyor. Ama eski alışkanlıklar gibi, MECLİSLERİN OLUŞMASINDA öne çıkartılan isimlerdeki KRITER ne. GAZETECİLER deyince akla ne geliyor. FİKİR ÜRETEN Mİ, FİKRİ NAKLEDEN Mİ. Görünürde FİKİR ÜRETENLER hiçbir dönem öne çıkartılmıyor. Hep fikri nakledenler tercih ediliyor. Çünkü onlar kendilerini birinci planda görmek isteyenlerin aracısı durumunda. Onlar ne diyorsa onu naklediyorlar. Tabiî ki bu görevleri icabı. FİKİR ÜRETENLER ise, bazen TEKERE ÇOMAK sokanlardan olabilirler. ONUN İÇİN FİKİR ADAMLIĞI HER CEMİYET İÇİN SAKINCALI. KENDİ KENDİNE FALAN GAZETECİLER CEMİYETİNİN BAŞKANI adıyla yapılan duyumlarda birleşik bir icraatta görülmüyor. Ancak VEFAT DURUMUNDA ÖVGÜLER ve İCRAATLARI SAYILARAK,Sağlıklarında var edilmeyen YAZARLARIN esameleri hoş bir seda olarak kalıyor.

 

Hangi Partinin her gün hangisi olursa olsun, bu tip insanları tespit edereken en azından BELEDİYE MECLİSLERİNİN listelerine koymuştur. Bölgesini ve Beldesini en objektif olarak takip eden, bu konularda fikir beyan eden insanları tercih etmiştir. Bunca yıla rağmen gördüğüm ve bildigim kadar, sadece bir HİÇ demek mecburiyetindeyim. Ancak arkasını bir yere yaslamıyorsa böyle bir göreve seçilmenin mümkün olmadığıdır.ÜST KADEMEDE YA BİR ADAMIN OLACAK. YA DA KENDİSİ BİR ADAMIN, ADAMI OLACAK. KURAL BU… RADİKAL DÜŞÜNCEYE YER YOK.

 

Bu konuda bir BEŞ YILI devrettik. Bu kurullarda yer alan insanlara, Bu beş yıl içinde sen ne yaptın, Ne fikir beyan ettin. Diye bir envanter istesek. Bir sayfalık bir faaliyet raporu çıkartabilirler mi.

 

Tabii ki bu VEKİLLER içinde geçerli bir tez. Sivil Toplum örgütleri denilen, ODALAR nasıl ki birilerinin BABALARI MALI GİBİ- ÖMÜR BOYU ONLARA İPOTEK EDİLMİŞ ve ATIL DURUMA GETİRİLMİŞSE. Aynı hastalık Siyasi partilere de SİRAYET EDİYOR.SAĞLIKLI FİKİR ADAMI OLMAYAN TOPLUMLARIN, BÜNYESİNE ZİKİR ADAMI KABUL ETMEYEN CEMİYETLERİN, YOLDAN SAPMASI KAÇINILMAZDIR. ABD gibi KOZMOPALİT bir ülkenin idaresindeki zorluktan, KİMİN DOĞRU, KİMİN YALAN SÖYLEDİGİNİ AYIRT ETMEK İÇİN MAKİNE BİLE İCAT ETMİŞLER. Ama bizde buna lüzüm bile görülmüyor. Çünkü BAĞIMSIZ Mahkeme ve Hakimler Şikayet halinde YALAN KONUŞANI Belge ve Bilgiler doğrultusunda soruşturmaya ve kovuşturmaya tabi tutarak tespit edip gerekli kararı veriyor. Ülkemizde bu işin başını çeken CHP nin Başkanı KILIÇDAROĞLU nun YALANCILARIN BAŞI olarak görülmesi ve MİLYONLARCA LİRA TAZMİNATA MAHKUM ETMESİ TARİHİ BİR VAKİ’A OLARAK KAYIT ALTINA ALINIRKEN, Bu yalancılığa KOLLEKTİF ortak olarak TAZMİNATLARI PAYLAŞANLAR CHP li birçok partilinin iştiraki YALANCILAR PARTİSİ olarak adlanmalarına delil oluyor.

11-012.jpg

1950-1960 Samsun DP. Milletvekili Tayfik İleriyi Rahmetle anarken. CHP nin ülke aleyhine olan fiilerinin KRONİK oldugu gereçeğini bize gösteren bu beyanı unutmuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR