O HAL SE O HAL

Şimdiye kadar Kuzey Irak"a yapılan bütün operasyonlar ve bölgeye uygulana olağan üstü hal  tavrı  terör örgütüne darbe vurmuştur.

 Şimdiye kadar kaç kere operasyon yapıldıyada OHAL uygulandıda  bir işe yaramadı gibi yaklaşımlar provokasyondan ibarettir, ve tam bir dezonformasyondur , tamamen kafa karıştırmak amaçlı kurulmuş cümlelelerdir.

 Bu cümleleri kuran insanların ceplerine Türkiye"nin çıkarlarını düşünmeyen insanlar tarafından şu veya bu etkinliklerle bahane yaratılıp  para konmaktadır.

Isterseniz bir bakalım???

Istanbulun kültür başkenti etkinliklerinde kimlere ne kadar verildi ve hangi sanatçı ne yaptı yada ne konuştu bu anlamda

Hangi gruplar kuruldu hangi eserler ne amaçla sergilendi ve neler dediler ???

Kuzey Irak"a operasyon yapılmasının bazı Türk şirketlerine çok büyük zarar verebileceği ortadadır. Şu anda Kuzey Irak"ta kurulmuş bulunan yerel Kürt devletinin altyapısını kurmakta olan, santrallerini, okullarını, devlet kurumlarını, futbol sahalarını, evlerini inşa eden Türk firmaları kamuoyuna açıklanmalıdır. Bunların hangi şirketler oldukları, bu şirketlerin siyasi bağlantıları, her hangi  bir  milletvekilinin bu şirketlerde ortaklığının olup olmadığı falan bunlar hep halka açıklanmalıdır.

Terör örgütünün yarattığı şiddeti sürdürmesini sağlayacak faaliyetler içinde bulunan bütün şahıs ve kurumlar açıkça yayınlanmalıdır.

Sorunlu olan bölgelerimizle ilgili  mutlaka OHAL  uygulanmalı Kuzey Irak"ta askeri bir operasyon mutlaka yapılmalı, ve sürekli kontrol altında tutulmalıdır .

yurtiçinde de terörden kimin ne fayda sağladığına bakılmalı ve bu faydalar açıklanmalıdır. Ve kendi gücümüzün farkına varıp gücümüz  etkisinde bölgede yetkili olmalıyız???Ama amaç geçmişten gelen hesaplaşmaların kinlerin ve söylemlerin esiri olmak varya bütün mesele bundan ibaret

Ben Türkiye"nin terapisti olsam,

Türkiye"de karşıma geçip otursa,mesela  başbakan  ,,,,sorardım ??!!!
 Atatürk e   duyduğu öfkeyi hatırlatır ve bunun üzerine biraz düşünmesini isterdim.

 Öyle ya, Atatürk"e ağzı alınmayacak küfürler etmiş kişiler bugün ülkeyi yönetiyor. Biri cumhurbaşkanı, biri başbakan. Diğerleri bakanlar.

Neden Atatürk"e karşı bu kadar büyük bir öfke var? Çünkü Atatürk; bu halkla, bu ülkeyle, bu topraklarla, bu kaynaklarla bu işler olur demiş biri. Biz güçlüyüz, beceremeyeceğimiz şey yok demiş biri.

Diğer yanda da kendisini beğenmeyen zibidilerin aslında tek bir fikri var: “Hayır! Biz bir şey beceremeyiz! O nedenle Araplar gibi olalım, ümmetleşelim millet olmayalım birey kavramını itip sadece biat kültürüyle hizmet edelim

Kısacası ;;; Türklüğümüzden vazgeçelim”.

İşte bu noktada yine Türk insanının kendi gücüyle bir alıp veremediği olduğunu apaçık görüyoruz.

Umarız önümüzdeki seçimlerede  gerçekler göz ardı edilmeden  Milliyetçi ve cumhuriyet halk hareket düşüncesi  ön planda tutularak bu  terörle mücadele yapmak yerine terörle müzakere yolunu seçenlerden kurtuluruz

 Türkiye"nin artık bir yetişkin olarak kendi gücünü anlaması ve ,,Güçlü olduğunu kabullenmesi gerekiyor. Ayrıca bu gücünün sınırlarını da kabullenmesi gerekiyor.

OHAL   SE OHAL NE GEREKİYORSA YAPILMASI  BÖYLE DURMAKTAN İYİDİR

BU SOYSUZLAR DAHA FAZLA AZMADAN  TEPELENMELİDİR ..

Saygılarımla

 



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR