Ne yazılır ki?

Kırk yılın başı televizyon veriyor maçımızı… Samsun"da yaşayan bilmez bunun değerini, gurbettekiler için ise bayram sevinci gibidir. Biz de Grup İstanbul 55 olarak toplanıp bir arada izledik maçı. Maçın içine geleceğiz nasıl olsa, sonrasından başlayayım. Son düdük çaldıktan sonra herkes aynı soruyor: Ne yazacaksın bu maça? Gelene kadar ben de aynı şeyi düşündüm, bu maça ne yazılır ki?

  Kaptanlığı bıraktıktan sonra futbolu da bırakma noktasına gelmiş Kenan"ı mı yazayım, tek forvet oynayan ama gol vuruşu adına kocaman bir "0" olan Turgut"u mu, her maçın adamı olan Murat"ın son 2 haftadır düzene ayak uydurmasını mı, iyi transfer dediğimiz Hakan"ın yanı başına pas atamamasını mı? Bunlar takımın içinde, sahada olanlar, asıl fena olan kısmı başka! 1.Lige düştüğümüzden beri Giresun"u yenemediğimizi mi anlatalım, yenmeyi geçtim gol dahi atamadığımızdan mı bahsedelim? Yoksa Giresun"dan Samsun"da, yani kalemiz dediğimiz 19 Mayıs Stadında son 2 maçta 7 gol yediğimizden mi? 5 sene öncesine kadar adımızı ağızlarına Besmele ile alan takımların gelip bizi güle oynaya yendiğini anlatmamı kimse istemez herhalde değil mi?

  Bitti mi sanıyorsunuz? Başlık Samsunspor ise yazılacak konu biter mi? Sahaya çıkan takımın, böyle bir dönemde hiç birlikte oynamamış bir 11 olması başlı başına problemken zaten, bir de kumar oynayarak sahaya sürülen Sercan"ın olumlu oynamaya çalışırken oyundan çıkarıldığını mı? Disiplin sorunumuz bize yeterken, tüm Türkiye"ye de bunu ilan etmenin anlamı var mıydı?

  Hepsini bir kenara bıraktım, deplasmana gitmeyen kulüp başkanını, bir konuda hepsi farklı konuşan idarecileri, iplerinde oynatacak bir teknik adam bulamadıkları için takımı bir haftadır altyapı hocalarına teslim etmiş yöneticileri bile yazsam 1 aylık konu çıkar sanırım…

Böyle maçlardan sonra o öyle oynadı, şöyle gol kaçırdık yazıları da abes kaçar. Dönüp dolaşıp aynı noktaya varıyoruz maalesef. Bir an evvel, şehirden bu takıma sahip çıkacak bir yönetim çıkmazsa, şehir bu takıma sahip çıkmazsa 15.lik bile başarı sayılacak. Kendi sahamızda bile kaybetmeye başladıysak paraşütümüzde arıza var demektir

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR