Mevlid kandili ve köşemizdeki duamız

İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12.gecesi doğmuştur. Bu münasebetle bu gecenin mevlid kandili olması nedeniyle Hz. Muhammed (s.a.s.) bizlere elçi olarak gönderilmişse bizlere de insanlığın kurtuluşu için dua etmek düşer.
EÜZİBİLLAHİ MİN ŞEYTANİRRACİM BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Ey güzel yaradanım… Münafıkların şerrinden, şeytanın azabından, kötülerin imansızlığından yalnız sana sığınır ve yalnız senden af ve muhaferet dilerim.

Sen ailemi, şahsımı, sevenlerimi, sevdiklerimi güzel, saf ve temiz kullarını insanların kötü nefislerinden ötürü hırsına kapılanlardan, yalancılardan ve dolandırıcılardan ve insanlara azap çektirenlerden bizleri koru yarabbim.

Sen biz kullarına, toprağıyla, güneşiyle, yıldızıyla, havasıyla, suyuyla, kuşuyla, yeşiliyle ve bolca rızkınla rızıklandırdın. Biz kulların senin kâinatını belki de hoyratça yıprattık kendi nefislerimize uyarak. Sen yücesin, sen bağışlayıcısın, tüm inananları bilmeyerek yaptıkları hatalardan ötürü bağışla yaradanım.

Sen o kadar yüce bir Rabsın ki bana yapılanları ve benim ayetlerime uymayanları bağışlarım fakat tek bir şeyi bağışlayamam ki bir kulumun diğer bir kuluma bilerek veya bilmeyerek yaptığı hatayı ve yanlışın helalliğini bağışlamam. Helallığını sadece kendisinden istersin ve helallik sadece o kuluma aittir.

Çünkü ben her birinizi kendi suretimden ve ruhumdan üfleyerek yarattım.

Sen ki bir kulunun günahını ve sevabını bir başka kuluna vermez iken senin kulların(insanoğlu)nasıl oluyor da az bir yetki ve selayet eline geçince kendilerini senden de üstün görüp adaletli ve eşit davranamıyorlar da nefislerine uyuyorlar.

Yaradanım, ey güzel Allah'ım

Kötülerin

Münafıkların fitne ve fesatlıklarından,

Şeytanın

Şerrinden beni ve ailemi

Güzel olan kullarını

Koru Yarabbim…

Bugün de köşemizi siz değerli okuyucularımızın ve ailelerimizin, çocuklarımızın ve geleceğimizin güzel ve mutlu olması için Hak Tealaya dua ile geçirelim diye düşündüm… Bu arada mevlid kandilimizi de en içten ve samimi dileklerimle kutlarım. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR