Yaşar Yeşilyurt

Yaşar Yeşilyurt

Mayına basma iz olur, eller söker söz olur.

         Türkiye günlerdir mayınla yatıp mayınla kalkıyor. Aslında birileri hiçte umurlarında olmayan bir konuda hükümetin mayınlı sınır arazisini gündeme getirmesiyle birlikte adeta mayına kilitlendi.

 

        Nerdeyse bu konuda vatanperverler bir tarafta, vatana ihanet edenler bir tarafta yer aldı. Halbuki konunun kendisi her şeyden önce oldukça teknik bir mevzudur. Bakmayın öyle herkesin sağda solda bana verin ben temizleyim dediğine. İşin bu tarafı bir yana bir çok konuda olduğu gibi her türlü yeni daha doğrusu eski meselelerin yeni çözümünde vatan elden gidiyor, vatan toprağını satıyorlar yollu haberlerin ve muhalefetin bu yöndeki çabalarının hem toplumda bir ayrışmanın fitilini ateşliyor hem de konunun anlaşılmasını güçleştiriyor.

 

        Sınıra mayın döşenirken vatan toprağının herkes için kutsal olduğu varsayan ve döşenmesine ses çıkarmayanlar ki bu konuda elbette ki güvenlik nedeniyle ordu bu mayınları döşemiştir. Ama şimdi bunu temizlemek isteyenler, kullanılabilir bir vatan toprağı haline getirmek isteyenler suçlanırken esas söz sahibi olan askeriye herhangi bir açıklamada bulunmuyor.

 

       Muhalefet her zaman olduğu gibi işi sadece vatana ihanet kavramlarıyla algıladıkları için meselenin bir çok yönü göz ardı ediliyor. Bu konu hiç gündeme gelmemiş olsaydı yıllardır sorun olarak duran konular yine sorun olarak kalmaya devam etseydi kimsenin orasının da bir vatan toprağı olduğu konusunda bu anlamda bir bilinç içerisinde olmayacaktı. Zaten mayın döşenmiş sınır bölgeleri ülkenin batısında yaşayanlar içinde zaten bir problem teşkil etmiyor o halde neden temizleyeceksin ki. Orası mayınlı kutsal bir vatan toprağı olarak kalsın kimin umurunda.

 

       İktidar partisi de şunu unutmamalıdır ki her yeni bir meselenin çözümünde yıpranacaktır. Çünkü muhalefet kendileri için bu yolu kullanmaktan çekinmeyecektir. İktidar partisi bu tür sorunların çözümünde daha açık, daha katılımcı ve daha agresif olmaktan, agresif bir dil kullanmaktan vazgeçmeli, hoşuna gitmeyen tavırlara karşılık düşmanlık etmekten, inat etmekten vazgeçmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Yeşilyurt Arşivi
SON YAZILAR