LİSTELERİN ZORLUKLARI

 Yazıma başlamadan önce Cumartesi ahirete yolcu ettiğimiz İshak Okutan hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. İshak Hoca dört veya beş yıl Sosyal bilgiler ve Tarih Derslerimize girdi, Derviş-meşrep, kimseyi kırmayan, öğrencisiyle baba gibi ilişkiler kurmasını bilen, zühd ve takva ehli bir hocaydı, onun gibisine rastlamak gerçekten çok zor bir iş olduğu muhakkak. Bu Dünyadaki görevlerini ve imtihanını en iyi bir şekilde verdiğini düşünen yüzlerce öğrencisi ve dostu onu ahirete yolcu ettik, yolculuğu mübarek olsun diyerek, geride kalan ailesine sabrı cemil diliyorum. Kısa bir hayat serüvenimizde çok uzun şeyler yapmanın telaşındayız, hiç ölmeyecekmiş gibi mücadele edip adeta kendimizi perişan ediyoruz, başkası ölünce Dünya Fani diyoruz ama on dakika sonra dediklerimizi unutup her şeye kaldığımız yerden devam ediyoruz, Rabbim imtihanımızı kolaylaştırsın diyerek asıl mevzumuza geçmek istiyorum. Önümüzdeki iki aylık belkide üç aylık süreç seçim heyecanıyla geçecek, Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda bitmezse Mayıs ayının sonuna kadar siyaset ülkenin birinci gündemi olmaya devam edecek. Toplum olarak da siyaseti çok seviyoruz, siyasi yazılarım normal yazılarımdan iki kat daha fazla okunmakta, her mecliste siyaset konuşuluyor, gündem siyaset olunca da siyasi yazılar ön plana çıkıyor. 
    Seçim takvimi gereği Önümüzdeki Cuma gününe kadar Milletvekili adayı olmak isteyen Memurlar, meclis üyeleri, Belediye Başkanları ve teşkilat mensupları görevlerinden istifa etmek zorundalar. Şehrimizde teşkilatlardan istifalar olur mu derseniz kanaatimce kayda değer bir istifa olmaz, kamuoyunun merak ettiği isimlerden birisi olan Ak parti İl Başkanı Ersan Aksu’nun istifa edip etmeyeceği konusundaki kanaatim istifa etmeyeceği yönündedir. Neden böyle düşündüğüme gelince daha önce listeye gireceğini düşünmekteydim ama gelinen noktada muhtemelen MHP ile Ak parti çarşaf liste yapabilir, bu durumda Ersan Aksu’nun listeye girmesi zorlaşır, dört yıl İl Başkanlığı yapmış birisini de Ak parti Genel merkezi harcamak istemez, o nedenle de istifa ettirmez. Kadın kolları Başkanını da aynı şekilde istifa ettireceğini düşünmüyorum, görevine devam eder, seçimlerden sonra da kongreler yapılıp yerel seçimlerde aday yapılması düşünülen isimler geriye çekilip teşkilatlar yenilenerek süreç tamamlanmış olur. Toplum listelerde değişim beklemekte ancak hiç bir siyasi parti adam yetiştirmedi, tamamı adam harcadı, harcanan insanlar da küstü bu nedenle de kimse listelerde öyle ciddi bir değişim beklemesin.
   Bu şehir her ne kadar Büyükşehir olsa da herkes biri birini tanıyor, tüm siyasi partilerde neler olup, bittiğini üç aşağı beş yukarı herkes biliyor. Siyasetle uğraşanları bir yana bırakın azıcık sosyal yönü olan herkes kimin ne yaptığını çok iyi biliyor, o nedenle de partilerin çıkarabilecekleri yeni simaları tahmin etmek çok da zor değil. Ak parti yirmi yıldan beri iktidarda olmasına rağmen teşkilatlardan adam yetiştirip siyasete sokamadı, hala daha merhum Erbakan hocanın yetiştirdikleriyle yada başka partilerden gelen insanlarla işi götürüyor. CHP de ondan çok farklı sayılmaz, iç kavgalardan adam yetiştirmeye fırsat bulamadılar. Teşkilattan gelme Milletvekili şu ana kadar yok denecek kadar az, son birkaç dönemdir zaten yok, şimdi de olacağını sanmıyorum. İl Başkanı zaten aday değil, ilçe Başkanlarından olsa da değerlendirileceklerini düşünmüyorum, kadın kollarından veya gençlik kollarından da şu ana kadar aday adayı çıkmadı. Mevcut Vekillerin durumu ne olur bilemiyorum ancak Millet ittifakı olarak küçük partilerin CHP’nin sırtında yük olduğu da bir gerçek. 
  İYİ partiye gelince onlar henüz yeni parti olduklarından teşkilatlardan gelecek çok isim olmaz, merhum İbrahim Özyer sağ olsaydı o olurdu, Ömer Süslü de teşkilatlardan gelen bir arkadaş ama değerlendirileceğini sanmıyorum. Anladığım kadarıyla İYİ parti kendi listesiyle seçime girecek, bazı illerde CHP aday göstermeyecek, bazı illerde de İYİ parti aday göstermeyecek ama neticede altı partinin ittifakıyla listeler yapılacak ki bu çok zor bir iş. Hele hele CHP için daha da zor çünkü beş parti de onar tane vekil istiyor, eder elli milletvekili. Yazı başlığında da dediğim gibi her iki ittifak için de listeleri yapmak kolay değil, küçük partiler için ittifaklar aranıp da bulunmayacak nimet desem abartmış olmam. Sanırım matlup hasıl oldu, bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR