Lale Devri

  Kendini sevmeyi başarabilseydin keşke.Seni sevmeyi başarabilirdim bende.Bir otobüs durağında, gelecek ilk otobüse binmeyi beklemezdim belkide.Her şeyin düzelmesini beklemektense gitmeyi istemezdim.Senden uzak olan yerlerde nefes alabilmezdim.

   Ama sen kendini o kadar çok sevdinki bir başkasına yer açmakta zorlandın, kendine aynadaki her  bakışında.Kendini sevmekle o kadar meşguldün ki, yer açamadın kimseye yüreğinde. Yer açmadın misafirhanende. Ve söndü bütün duygular merhamete dair. Sevmeye çalışsaydın eğer başkalarını, kapamazdın iyiniyet kapılarını. Maskeler giydirmezdin çehrelere. Duvarlar ördürmezdin alanlara. Mesafeler koydurmazdın kelamlara.

  Sen kazanmıyorsun aslında bu savaşı. Sen, her giden insanla birlikte daha da çok şeyini kaybediyorsun. Senden her giden insan, aslında senin bu hayatta ne kadar da başarısız olduğunun kanıtı.Bugün elde ettiğimiz bütün başarılar yarın elimizden uçup gidecekler zaten. Yarınlarında, bilhassa bugün zafer sandıkların yüzünden, seni kimse umursamadığında bugünkü yanlışlarını daha da iyi kavrarsın. Hele de zaferlerin diğerlerinin üstüne basılarak elde edilmişse, yarınlarında seni kocaman bir yalnızlık beklemekte plaketlerinin hemen yanında.

  Hiçbirimizin yürüdüğü yolları geriye dönüp tekrar yürüme şansı olmadı. Hepimizin önünde geçmişinden kaçma, aynı hataları tekrarlamama ve tekrarlama seçeneği vardı. Ve önümüzdeki yoluda hiç değiştiremedik yetmişine kadar aynı insan olarak kalabilmek adına. Belkide tüm mesele buydu. Kimsenin kendinden ödün vermek istemeyişiydi bahanelerin ardındaki gerçek. Kimseye kendimizi ispatlayamadığımızı bir görebilsek belki de değişirdi gözlerimizdeki bakışlar.Susardı içimizdeki ses.

  Eğer bir başkasının seni sevmesine bağlıysa kendini sevmen, iç huzuru bulman çok zor. Ve eğer bir başkası seni çok seviyorsa, içinin huzursuz olmasıda çok zor.

  Tarih tekerrürden ibaretse eğer her yükseliş devrini bir çöküş devri izlemekte. En basit filmlerde bile eli en güçlü olanı hep kötü bir son beklemekte. Buda bize bir ders niteliğinde, güçlü ve başarılı olmanın istikrarsızlığını göstermekte. Yani en azından ben bir şey kaybetmeyeceğim.Farkındayım.

 Günün Sözü;

 

'Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden

 Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak

 Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak…'

 Ahmet Haşim

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Ayna

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:46
SON YAZILAR