Kuşandınız mı Kılıçları?

Her şeyden önce, Samsunspor tarihinin son 20 yılının en iyi tribün showuna imza atan taraftarlarımıza şükranlarımı iletiyorum. Daha öncesinde böyle bir organizasyon var mıydı bilmiyorum. Hazırlanış aşamasına bizzat katılamasam da verilen emeğin yoğunluğunu ve büyüklüğünü iyi bildiğimden, bu organizasyona imza atan başta ağabeylerim kardeşlerim, sonrada tüm Samsunspor taraftarına helal olsun demekten başka söylenecek söz bulamıyorum.
Taraftarın oluşturduğu müthiş atmosferin futbolcularımız üzerindeki etkisi ise ilk 10 dakika boyunca sürdü. Mahkum mu oynadık?  Hayır… Ama kazanan Samsunspor gibi oynamadığımız özellikle ilk yarıda çok açıktı. Bir takım en zayıf olduğu noktası kadar güçlü olabiliyor. Orhan"ın tehlikeyle alakası olmayan bir pozisyonda topu eline çarptırmayı başarması, fırsat kollayan hakem için es geçilemeyecek bir durumdu. Hiç şüphe etmeden penaltıyı verdi zaten. İlk yarıda penaltıdan yediğimiz golle 0-1 bitince umutlar ikinci yarıya kalmıştı. İkinci Devrenin hemen başında da, hızlı gelişen atakta Oktay"ın ceza sahasında düşürülmesiyle kazandığımız penaltıyı Turgut ile gole çevirdikten sonra Adana takımı iyice kapandı kendi sahasına. Bu noktadan sonra oyunun kontrolünü ele almış gibi görünsek de golü bir türlü bulamadık. Bu da Adana"nın işine yaradı ve buldukları madeni golle sonuçlandırmayı başardılar. Sol kanadımızdan gelen rakip yine Orhan"ın arkasına sarkınca sonuç kaçınılmaz oldu.
 Tüm bunlara rağmen bu maçı kazanabilir miydik? Kesinlikle evet. Ama Süper Ligden düştüğümüz sene görmeye alışık olduğumuz hakem "hataları" yine baş göstermeye başladı. Aleyhimize verilen penaltı, ne kadar penaltı idi, tartışılır. Turgay"ın gördüğü kırmızı kart doğru karar mıydı, tartışmam bile alakası yok. Hele durum 1-1 iken Abdülaziz için kalkan bir ofsayt bayrağı var ki, kötü niyetin göstergesi olarak sırıttı maçta. 2 haftadır bu "hataların" bizi bulmasının ne kadarı tesadüf bilemiyorum ama bazı güçler devreye girdi yine sanırım.
 Bu oyunla daha düşme tehlikesi geçireceğimizi sanmıyorum. Ne olursa olsun ısıran, mücadele eden bir takımımız var. Fakat Play-off trenini dün düdüğü üfleyen kaçırttı biz . Bu takımı bozmazsak seneye şampiyonluk kutlamalarını yakalamak ise bizim elimizde olabilir, bunu da unutmamak lazım… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa KAR Arşivi
SON YAZILAR