Karmaşık Duygular

Bedelini ödemeden hiçbir şeye sahip olamayız. Başarıların bedelini ödemede cimri davrananlar başarıyı elde edemezler. Bedel ödemek yapacağımız işin hakkını verebilmektir. Az parayla kaliteli mal alamayız. Eğer işimizi kaliteli yapmak istersek, bedelini de ona göre ödememiz, yani ona göre emek sarf etmemiz gerekir. Ancak genellikle insanlarımız az emekle çok para kazanma peşindeler. Bu yüzden de çoğu mutsuzdur. Kaliteli iş yapma peşinde olanlar er veya geç mutlaka kalitelerini etrafındakilere hissettirir ve kendilerini kabul ettirirler. Bunun için sabır ve çok çalışma gerekir.
Düşünebiliyor musunuz, bir kaşık yoğurt koskoca bir süt tenceresini kendisine çevirebiliyor. Yani yoğurt yapabiliyor. Biz bir kaşık yoğurt kadarda değil miyiz? Yoğurdun yaptığını bizde deneyelim, bakalım neler yapabileceğimizi görelim.
Herhangi bir iş yaparken dostlarımızın, arkadaşlarımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Sonra pişman olacağımız bir hareketimiz bize çok pahalıya mal olabilir. Herkesin bir gururu ve inandığı bir ideali vardır. Kişiliğimiz karakterimiz bizi yönetmemeli. Bazen kendimize de dur demesini bilmeliyiz. Ayna sadece makyaj yapmak için değildir. Kendi noksan ve hoş olmayan tavırlarımızı da bize göstermelidir. Her zaman ben haklıyım, ben doğru bilirim inadımız bizi yüceltmez, aksine bizi küçültür. Çevremizdeki iyi ve güzel hareketleri kendimize örnek almalıyız. Unutmamalıyız ki hiç kimse mükemmel değildir. Bakın güneşte bile lekeler görülmektedir.
Şurası bir gerçek ki, çıktığımız kapıyı hızla vurarak çıkmamalıyız. Bir gün tekrar o kapıdan girmek zorunda kalabiliriz.
Arkadaşlarımızın, gerçek dostlarımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. En çabuk kırılanlar gerçek dostlarımız olurlar. Onları hiç yoktan şeyler için üzersek, her iki kişiye de çok yazık olur. Kırgınlıklar çok zor düzelir çünkü. Zaten gerçek dost dediğin her şeyden şüphe etmez, etmemelidir. Gerçek dost dostluğunu dostuna olan güveni nispetinde ispatlar. Karşısındakinden şüphelenen kendisinin gerçek dost olup olmadığını tekrar tekrar gözden geçirmelidir. Karşımızdakinden şüphe eden kendi kalbinden şüphe ediyor demektir. Kendi ne düşünüyor ise karşısındaki de öyle düşünüyor olarak kabul eder. Böylece aslında kendini ele verir farkında olmadan. Yarın yeni bir gün yeni bir başlangıç olacaktır. Gelin beraberce dostlarımıza koşalım, gülümseyerek günaydın diyelim, geçmişi bugünden itibaren unutalım yeni bir sayfa açalım. Her şeyi ama her şeyi bir daha geri getirmemecesine dünlerde bırakalım ve MERHABA yeni gün diyelim. Düne inat ben dostlarıma sarılmak istiyorum. Kendimize söz verelim bir daha kırıcı olmayacağımızı ve benden daha iyisi olmayacak diyelim. Var mısınız? Hadi o zaman ne duruyoruz ? Koşsanıza, kucaklaşsanıza. Hani büyüklüğünüz medeniliğiniz. Unutmayın ilk koşan en büyüktür.
............................................................................................
Sevgili okurlar, 23 Kasım Pazar günü sabah 10-12 arası AKS TV de Şahinoğlu Kolejinin hazırladığı proğram “PARLAYAN YILDIZLAR” yayına başlayacaktır. Her hafta pazar günü belirtilen saatte değişik etkinliklerle ve süprizlerle bu yayın devam edecektir. İzlemenizi özellikle tavsiye ederim.
Hepinize mutluluklar,güzel haftalar dilerim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR