İLÇELER AY SONUNU BULMAZ

Seçimlere iki buçuk ay kaldı. Partiler Büyükşehir adaylarını açıkladılar ancak ilçe adaylarını hala daha açıklayamadılar. AK Parti ayın 20'sine kalmadan açıklar, ay sonunu bulacağını düşünmüyorum. CHP’de ön seçim var, İYİ Parti’de ise ayın 19’unda Meral Hanım gelip adaylarını açıklayacak. CHP, Atakum’da ve İlkadım’da yoklama yapacak. AK Parti anket çalışmalarını sürdürüyor, İlkadım ve Atakum’da sıkıntı devam ediyor. Vezir Hazretlerinin istediği adaylar anketlerden çıkmayınca farklı isimlerle tekrar anketler yapıyor. İstediği isimlerin yüksek oy alması için anketlerden düşük oy alacak isimleri ekleyip anketler yapıyor. İlkadım’da İhsan Kurnaz anketlerden çıkmadı, bu kez farklı isimler ekleyerek yeni anketler yaptı. Aynı şekilde Atakum’da da Turan Çakır ismi anketlerden çıkmayınca anketlerdeki isimleri değiştirdi yeniden anket yaptı. Atakum’da Özlem Maraş ve İshak Taşçı isimleri anketlerden yüksek çıkmış, Av. Haluk Köksoy da çıkmış ama onu Ankarada’ki listeye ekleyeceğini sanmıyorum, keşke eklese.

İlkadım’da işler iyice karıştı. AK Parti’den aday adayı olan on beş isimden istediğini bulamayan Vezir Hazretleri, Hasan Basri Kurt’u ankete koymuş. Hasan Basri Kurt’un da 'Ben Büyükşehir’i istiyordum, İlkadım için düzenimi bozmam.' dediği iddia edilmekte. Öte yandan Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Erişgin de CHP’den aday adayı olmuş, haydi çıkın çıkabilirseniz işin içinden. Eskiden beri ısrarla hemşehri derneklerinin başlarında bulunanlar dernekleri kendi siyasi emellerine alet etmesinler dediğim zaman bana kızıyorlardı. Ne kadar haklı olduğum bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bu dernekler, mensuplarının sorunlarını çözmek, birbirleriyle olan ilişkilerini geliştirmek ve kültürlerini bulundukları şehirlerde yaşayabilmek için kurulmuş derneklerdir. Geçen seçimde aynı derneğin başkanı olan Dr. Yılmaz Karagöz, AK Parti’den meclis üyesi adayı olunca yer yerinden oynadı. Adamı adeta darağacına asmaya kalktılar, adam da istifa ettikten sonra meclis üyesi oldu ve şimdi de AK Parti’den İlkadım Belediye Başkan aday adayı oldu. Amaçları hemşehrilerine destek olmaksa Yılmaz Karagöz’ü desteklesinler, yok amaçları kendi siyasi istikballeriyse o derneğin başından ayrılmaları gerekir. Yok dertleri Kavaklı birinin İlkadım’da belediye başkanı olması ise zaten mevcut başkan Kavaklı ve Kavaklıların bir dediğini iki etmemiştir. Hatta Bayram Erişgin’in her dediğini yapmış bir başkandır. İlla da ben kendim için istiyorum diyorsa kusura bakmasın da o zaman başında bulunduğu derneği kullanarak değil, kendi kariyeriyle başkan olmalı.

İnsanların başlarında bulundukları dernekleri, vakıfları veya siyasi partilerdeki makamlarını şahsi hesapları için kullanmaları vebal değil de nedir? O makamlara sizleri getiren insanlar şahsi menfaatleriniz için mi yoksa temsil ettiğiniz makamın mensuplarının menfaatlerini korumak için mi getirdi? Vezir Hazretleri, Cumhurbaşkanı tarafından AK Parti’nin yerel yönetimler başkanlığına getirildi, yapması gereken partisinin en iyi sonuç alacağı adayları tespit etmek iken uzun bir süre istifa ettiği başkanlık koltuğuna dönmek için uğraş verdi, bunu havada uçan kuşlar dahi biliyor. Cumhurbaşkanı hayır olmaz deyince Halit Doğan’ın aday yapıldığını da bilmediğimizi zannetmesin. Şimdi de kendisine yakın isimleri aday yapmaya uğraşmasının bulunduğu makama hiç yakışmadığını unutmasın. Cukkacıbaşı, herkese benim işim tamam şimdi meclis üyelerini tespit etmeye çalışıyorum, Yusuf ağabeyimle sürekli bunun istişaresini yapıyorum diyormuş. Bu etik bir durum mu? Kaldı ki seçimi alması da mümkün değil.

AK Parti böyle de diğer partilerin durumu farklı mı? Meral Akşener’in ne yapmaya çalıştığını değil ben kendisinin de bildiğini sanmıyorum. Onca uğraş ve emek verilerek bir yerlere getirdiği partisini adeta yok etme pahasına tavırlar sergilemesine anlam veremiyorum. Siyasetin gereği vardır, geçen seçimde bu gerekler yapıldı ve sonuç alındı. Şimdi tam aksine bir durum sergilenmesi akıllara durgunluk verecek bir iş. Atakum’da ve İlkadım’da iş birliği olmaması halinde sonuç almaları çok zor. CHP’de durum farklı mı derseniz; orada da adeta cadı kazanı kaynıyor. Ön seçim yapılma kararı alınmış, saygı duyarım ancak bunun için çok geç kalınmadı mı? Ayrıca vatandaştan oyu parti örgütleri mi yoksa belediye başkan adayı mı alacak? Bunun hesabı iyi yapılmalı. Başkanlar her kesimden oy almak zorundalar, sadece kendi partilerinin oylarının seçilmelerine yetmeyeceği ortada. Bu detayları hesap etmeyen siyasi partiler başarılı olamazlar. Önümüzdeki günler daha hareketli olacak, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR