HANGİ VATANIN SEVERLİĞİ

2006 yılı Kosova’da ortak operasyon için Alman askerleri ile birlikteyiz. O bölgede kullanılan piyade silahımız G-3 iken, bu silahların kullanım ömrünün dolması, daha rahat kullanımı ve bir çok teknik nedenden dolayı HK-33 piyade tüfekleri G-3 ‘lerin  yerine  dağıtılmış ve o ortak operasyonda elimizde Heckler ve Koch tasarım ve 1968’ de  üretimi yapılmış G-3 gibi Alman silahı var.
Bu silah alman askerinin dikkatini çekti ve silaha bakmak istedi, doğal olarak da bede onun elinde ki silahı merak ediyordum.  Silah onun devletinin yaptığı silah ama adam bunu görmemiş hiç ve onun görmediği silahı biz kullanıyoruz. Kendi elinde ki silah her yönü ile bizim kullandığımız iki Alman patentli silahtan üstün. Biz silahlar üzerinde değişiklik yapamıyoruz ama bir takım apar atlarla istediğimiz sistemi o silaha monte ediyoruz.
Mesela bir keskin nişancı dürbününü  belirli bir aparat  ile  o silaha monte ediyoruz, silah sert yere bırakıldığında tüm ayarlar başa döndürülüyor ve amaca hizmet etmiyor, oysa Almanın kullandığı silahta o dürbün daha küçük ve gövdeye direk monteli. Sen direk monte sistemini yapamazsın, patenti sende değil silahın kısacası.
Cumhuriyet tarihinden itibaren bir silah yapacak insan yetiştiremedi mi bu ülke ? Ordunun kullandığı G-3 piyade tüfeği Almanya'nın, Kalaşnikof Rusya'nın, M16 Amerika'nın, senin silahının adı ne ? Yok  tu, şimdi var ve MPT-76 olarak adlandırıldı kısaca patenti senin silahın,
Şimdi aşırı derecede vatansever olan çok okumuş ve çok bilmiş zihniyet ne diyor silah için, hiçbir şey bulamazsa onun namlusunun yapıldığı kazan bilmem hangi devletin imalatı, der mi?  Der tabi ki ve bu söylemden sonrada vatanseverlik zırhının ardına saklar kendini. Aslında sadece kafasını kuma sokmuştur diğer yerle hep açıktır da o kendini mutlu hissettikçe başkalarının önemi yoktur.   
Ülke bir  tank yapmak için ayağa kalktı, bu faaliyet  kimi rahatsız eder, sana 48-60 model tank satanları rahatsız eder, başka kimi, sana leopard tankını satıp, nerede kullanacağını belirleyenleri rahatsız eder. Başka kimi, komşularını,lütfen biraz daha zorla başka kimi,ülkendeki iktidar karşıtlarını.
Acı olan taraf burasıdır, ülke içinde ki siyasi çekişmede insanlar ülke için olmazsa olmaz konusunda gözünü kör edebiliyor. Unutulmamalıdır ki, ülke için konulan bir tuğla, gelecek için bir umut ışığıdır. Bu gelecekte sende varsın, torunlarında olacak. Ülkende kullandığın tankın modeli,1948 ve 1960, bunların imkan ve kabiliyetlerini  tarihlerini gördükten sonra anlatmaya gerek yok. Daha gelişmişi Alman yapımı Leopard tanklar, onlar yurdun neresinde kullanılıyor diye düşündün mü? Yada neden operasyon bölgesinde değiller diye kafa yordun mu?  
Ülke bir silah yapmak için mücadele ederken senin daha önce neden yapılmadı diye üzülmen ve bunu sorgulaman gerekirken, sen yapılanda hata aramaya, küçümsemeye başla. Bunun neresinde vatanseverlik var,
İnsansız hava aracını başka ülkeden alır, silahlısını almak için yalvarırken ülken bunun hem silah sızını,hem de silahlısını yaptı.insansız silahlı hava aracı için Amerika'ya yalvaran bu ülke değil mi?  Hava aracının kapısına takılan vida Çin'den alındı?  Neden daha önce alınmazdı, yapılmazdı ? Mesele vida mı ? Yarın vidanın daha iyisini yaparsın,
 
Bu zihniyet değimli idi GÖKTÜRK uydusunu karalamaya çalışan, ODTÜ’ de protesto düzenleyip, polise taş atan,
Kim yaptı?  En önemli soru bu,
Türk mühendisi ülkesi için yaptı. Yenilerini yapmaya çalışıyor, gurur duy. Vatanseverlik, söylemle olmuyor. 15 Temmuz’da kendi devletine karşı gelenlerde vatanseverdi. Onlara göre vatan için yapmıştılar bunu, sonuç ?
Birde şunu düşünün
Ne zaman yapılacak bu silahlar? Savunma sanayiniz yoksa sadece bağımlı yaşarsınız ve hep bağımlı kalırsınız. Siz iktidar ile vatanı ayırt etmeyi öğrenin boşuna vatanseverim demeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR