GENÇ KALEM

Değerli Okuyucularım!

Bugün sizlere aile kavramından bahsetmek istiyorum! Bildiğiniz üzere bir çocuğun yetişmesinde en önemli etkendir aile!

Bu her zaman tartışma konusu olmuştur. Aile mi yoksa okul mudur çocuğu yetiştiren? Her ikisinin de etkisi kaçınılmazdır elbette. Fakat bir anne-babanın etkisi okuldan daha önemlidir bence!

Bir çocuk düşünün! Ailesinden sadece maddi (!) yönde destek alarak okumuş ve dalında kariyerler yapmış, doktor olmuş fakat ahlaki yargıları onda pek oturmamış! Böyle bir doktordan hangi hastaya yarar sağlamasını beklersiniz söyleyin bana? Ahlaki değerlerden uzak bir doktorun derdi 'insan kesip para kazanmak' olursa, suç doktorda mı? Yoksa onu acıma duygusundan mahrum bırakan ailede mi? Ya da tam tersini düşünelim.. Çocuk maddi durumların elvermeyişinden dolayı okuyamamış, fakat ailesinden manevi olarak alması gereken bütün değer yargılarını almış, kendini geliştirerek yeterli bir birey olmaya çalışmış!

Soruyorum size yukarıda verdiğim örnek mi derman olur yaralarınıza? Yoksa verdiğim ikinci örnek mi birinci örneğin açtığı yaraları sarmaya gönüllü bir küheylan olur???

Kesinlikle çok önemli! Eğitim şart deyip Tv'lerde hönkürdeyen vatandaş olduğunu zanneden sanatçı müsvettelerine soruyorum! Siz eğitimin arkasına sığınarak çıkar elde etmeye çalışmaktan başka ne yapıyorsunuz? Asıl zavallılar da bunlar gibi olanlar aslında! Hem eğitimden, hem ahlaki değerlerden mahrum kalmışlar sonuçta. Bir de geçmişler ekranda boy gösteriyorlar.

Birazcık haya diyorum! Evet eğitim şart! Kesinlikle şart! Ama en başta manevi değer yargılarının aşılanması yönünde eğitim şart!!

Eğitime gerçekten destek mi vermek istiyoruz? O zaman gelin önce kendimizi eğitmekle başlayalım bu işe...

Ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Genç Kalem Arşivi
SON YAZILAR