EMPERYALİZMİN SİLAHLARI

ABD, NATO ve İsrail'in Orta Doğu'ya barış ve huzur getireceğine inananlara bir hatırlatma yazısı yazmayı gerekli görüyorum.

ABD, yıllarca Müslümanları "terörist" olarak göstermiş bu damgayı vurmuştur. 11 Eylül'ü hiç düşünmeden gerçekleştirdi. Tüm Amerikan filmlerinde teröristler Orta Doğulu birer Müslüman'dır.

İsrail 1948'den bu yana Filistin halkına saldırmakta. Ve bugün hala ambargo devam etmektedir. Yahudi çocukların hayallerinde bile Müslümanları katletmek vardır.

NATO ise bir haçlı ordusudur. Çıkarları uğruna her şeyi göze alabileceklerin masaya oturduğu sahte insani duyguların sahnelendiği alçak kuruluş!

Şimdi ise bu ortaklar kendi politikalarını meşrulaştırmak adına Suriye'de insanlığı kurtarma çabasına girdiler. Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddiası ile ABD, saldırıya geçti. Ancak 3 ay önce BM yetkilisi Carla del Ponte muhaliflerin sinir gazı sarin kullandığını ifade etmişti. Bunun üzerine iddiaları soruşturmak üzere BM bir ekip görevlendirdi. Henüz araştırma sonucu netleşmeden bir kimyasal silah haberiyle daha irkildik! Çok ilginçtir ki bu araştırmalar sırasında bir Türk ismi de geçiyordu.

“Tekkim Laboratuvarları” adlı bir Türk kimyasal madde üreticisinden temin edildiği söz konusuydu. Hatırlayın geçtiğimiz günlerde tavşan üzerinde bu kimyasalları deneyen bir muhalifin görüntüleri açığa çıkmıştı.

Tüm bunlarla birlikte CIA aracılığıyla Türkiye topraklarını kullanarak Suriye'deki muhalif gruplara silah gönderenlerle aynı safta olan Türkiye'nin durumu ise kritik. Türkiye'deki sivil bazı grupların Suriye'deki muhalifleri desteklediğini ve yardım ettiklerini göz önüne aldığımızda ortaya çıkan ise, Batılı ortakların işlerini kolaylaştıran bir görüntüdür. İstenilen de budur. Sünni muhaliflerin Esad yönetimine karşı mücadelesinde insani ve dini duygular kullanılıyor. Suriye'deki mazlum halk ABD ve İsrail için oltadaki yemdir.

ABD ve batılı güçlerin politikalarının kurbanı olan tüm insanlar uyanın!

Bugün Suriye'ye ve halkına koruyuculuk vadeden silahlar, emperyalizmin silahlarıdır. Ve unutmayın emperyalizmin vicdanında mantık aranmaz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR