EĞLENCE ANLAYIŞI: “SİLAHLA OYUN”

Toplumun zenginlik kaynağı maddi- somut değerlerle ölçülür. Ama topluma gelecekte zenginliği katacak olan çocuklar değil midir?

Çocuklar, toplumun en büyük kaynağı, en değerli varlığıdır. Peki masumiyetin somut yansıması olan çocukların ülkemizde ki durumu nedir? Çocuk hakları konusunu dile getirmeye dahi gerek duymuyoruz. Buna alıştık, en azından onlara güvenli ortamı sağlamak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.

31 Aralık gecesi yılbaşı kutlamalarında havai fişek gösterisini izlemek için evinin balkonuna çıkan 11 yaşındaki Arif Dallı silahların hedefi olmuştu. Onun tek istediği izlediği görüntüyü ertesi gün okulda arkadaşları ile paylaşmaktı, ama olmadı. 9 gündür hastahanede yaşam mücadelesi veren küçük Arif'in beyin ölümünün gerçekleştiği haberini aldık.

Ülkemizde ilk kez masum bir can bu sebeple ölmedi. Bu kaçıncı sayısını bile bilmiyoruz. Ama hala olağan şekilde bu haberleri izliyor ve kanalı değiştiriyoruz. Millet olarak sesimizi sadece evlerimizin odasında söylenerek çıkarıyoruz. Narsist insanların eğlence anlayışının silahtan geçtiği bir toplum olduk. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da rus ruleti oyununda hayatını kaybeden Murat Sarıkoç'u da hatırlarsak eğer, silahla ilişkimizin nasıl olduğunu daha iyi anlayabiliriz.

Silah severlerin çoğunluğu silahlı savaşlara karşı olduklarını beyan ederler ama bir türlü silahtan da vazgeçemezler. Bu çelişkili durumun bedelini başkalarının ödüyor olması da cabası..

Her şartta yüzleri gülen çocuklardan birinin gözlerindeki ışıltı söndü. Geç kalınmış duyarlılık bile olsa zararın neresinden dönülürse kar olacağından bu tür olayları önlemek için etkili, caydırıcı yöntemlerin uygulanması elzemdir. Yetkililerin sorumluluğu ağır, bireysel silahlanmanın kolay olmaması ya da bireyin eğitimine yönelik çalışmalar eğlence anlayışını değiştirmeye yönelik olacaktır.

Küçük Arif'in ışıldayan gözlerini kapatan kişinin vicdanı buna nasıl dayanacak bilmiyorum. Henüz kim olduğu bilinmiyor, yetkililerin katili tespit etmiş olmasının da genel bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Magandaları yok etmek için öncelikle varlık sebeplerini araştırıp zamana dayalı planlı eğitim ve denetim gerekiyor.

Silahımızın kalem olduğu aydınlık günlere inşallah…

Arif Dallı'nın ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR