Doğru Değerlendirmek

Hak savunucusu olduğumu düşünürken güzel amaçlarla yola çıkanların hakkına girmişim bilmeden, En son yazdığım yazıdan bahsediyorum..Ülkemin tüm  akıllarında var olan kötü alışkanlık bana da yer etmiş ki bir an düşünmeden toptancı gözlüğünü takmışım,eleştiri başlığımda..Kayseri'ye giden gençlerin sergilediği yanlış tutumu dile getirmiştim önceki yazımda, yazı içeriğinde bir hakaret olmamasına karşın aldığım tepkiler “bizi neden zan altında bırakıyorsunuz?” şeklinde olunca vicdanım rahat etmedi. Kayseri'ye giden gençler arasında Mavera Gençlik Hareketi platformunun hiçbir etkisi olmadığını öğrendim, her ne kadar gidenler arasında biz maveracıyız diyenlerde olsa.. Koordinatörü buna karşıt tutum sergilediklerini dile getirdi.
Yıllarca hep zan altında kalarak yaşamadık mı?
Bunun getirisinin ağırlığından şikayetci olarak şimdi buna sebep kişi olmak istemem. Buna binaen özeleştiri yaparsam eğer; bulunduğumuz dönemin getirisi olan olanaklardan biri de herkesin bir yerlerde yazmak için kendine yer bulması, bu güzel bir şeydir. Ancak yapılan önemli bir hata var; Türkiye gündemi malum dönen çark gibi her gün yeni bir gelişme ile uyanıyoruz. Yansıyan tüm olumlu-olumsuz gelişmelere millet olarak yaptığımız eylem “sabırsızlık” oluyor. Hemen herkes keskin yargılarını ortaya kolaylıkla koyabiliyor bunun telkinini kendime her zaman veririm,gelişen olaylar karşısında tepkimi hemen ortaya koymamaya çalışırım ama beşeriyetin getirisi olarak hassas konularda buna engel olamadığımı görüyorum ancak bu iradesizliğin hiçbir katkısının olmadığı ortada. Toplum olarak belli isimlere karşı yıkılamayan önyargıları aşamadık. Taraflar dinleyici rolündeyken önyargıyı kenara itmeyi akıl edemezler, bu karşılıklı tutum sonucu faydasız bir sürü iletişim doğar. Yıllarca bir sürü kalıp arasında sıkıştık, kaldık aşamıyoruz. Bunu aşarsak farklılıkla bir bütün olmayı başarmış olacağız.Farklı düşüncelerin varlığını kabul ettiğimizde güçlü bir bütün olacağız.
 Kısaca söylemek istediğim; araştırmadan,okumadan ezbere söylemlerle konuşmaya alıştırmışız kendimizi.Bu duruma kalkan olarak bir çok eylemi koymakta fayda vardır, ölçü belli her zaman her konuda denge elzemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR