DOĞALSA KABUL

Dünya bilinçlendikçe hazır besinlerden uzak durulması gerektiği artık doğala yönelmenin en sağlıklısı olduğu bilinci insanlığımıza yerleşmektedir. Uzmanlarda hazır beslenmenin sağlığımızı tehdit ettiğini her fırsatta dile getiriyorlar.

Hazır gıda “paketli olarak” piyasaya sürülen janjanlı görüntüleri ile aklımızı karıştıran, kimyasal maddeleri içeren organik olmayan ürünlerdir. Evde yapılmayan, doğal olmayan, dışarıda satılanlar hazır besinler grubunda yer almaktadır.

Halkın bilinçlenmesi ile deminde dediğimiz gibi organiğe olan merak giderek artıyor. Fakat yaşam standartlarının artması ile de hazır besin tüketimine halkımız merak salmaktadır. Hızlı yaşam eşittir, hazır yaşam. Buda sağlımızın bozulması demektir. Doğal olarak çalışan nüfus artıyor. Erkek, kadın hatta çocuklar bile iş dünyasında yer alıyor. Beş dakika daha fazla uyumak için bazen midemizi feda ederiz. Sabah kalkıp güzel bir kahvaltı yapmak yerine, servise koşa koşa giderken ağzımızda yumak haline gelmiş olan o keki yutmaya çalışırız. Bunları hayatımızdan çıkartmak biraz zor gözüküyor. fakat; azaltmak bence elimizde olan bir şey.

Evlerde hazır besinler yerine el emeğimizle yaptığımız veya katkı maddeleri bulunmayan ürünler tercih etmekte her zaman fayda vardır. Domates salçasını o teneke kaplarda hazır almak yerine kendimiz evde yapabilir. Mis gibi domates kokusu eşliğinde. Salatalarımızı,yemeklerimizi,pastalarımızı tatlandırırken katkı maddelerini eve sokmamaya özen gösterelim.Böylece hem biz hem de çocuklarımız organik besinler ile beslenmiş olacağız.Paketli ürünleri almak zorunda kalıyorsak eğer,bunlarında organik olanlarını seçmekte fayda vardır.Bu ürünlerin besin değerleri daha yüksektir,diğerleri gibi içleri fos değildir.Ayrıca kilo verdirmeye de daha yatkındır.Çünkü tam olarak hazır tüketilen besinlerde bu pekte mümkün değildir.Tavuk suyu dururken hazır bulyon kullanmakta neymiş.Gözünüzün gördüğü her zaman en iyi olandır.

Sağlığımız her şeyden önemlidir. Fakat zaman zaman bunu ihmal ediyoruz. Yeterli ve sağlıklı beslendiğimiz taktirde ömrümüze ömür katıyoruz. Çağımızın en popüler yiyeceği fastfood. Adı üzerinde hızlı besin. Çocukların, gençlerin en iyi şekilde beslenmesi gereken bir yaşta bir türlü vazgeçemedikleri alışkanlıkları. Bir sürü haber çıkıyor ne etleri bilinmiyor bile bazıları ama bizler hala hem yiyoruz hem yediriyoruz. Bu yiyecekler ne bizi doyurur nede besler.

Hazır yiyeceklerden uzak durmak bizim elimizde. Buzdolabımızı doğal gıdalar ile doldurmak, çantamıza cipsler, şekerlemeler atmak yerine ceviz, badem, fındık gibi besin değeri yüksek yiyeceklerle doldurmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Eğer hala böyle yapmıyorsak silkelenip kendimize gelelim. Unutmayalım ki vücudumuzun boş yiyeceklere ihtiyacı yok, onun işle yarar şeylere, doğallığa ihtiyacı var.

Sağlıklıyım demek istiyorsan albeniden uzak durmanızı tavsiye ederim. Hayattaki en önemli şey hayatınız için sağlıktır, sonra iş ve diğerleri gelir ama önce sağlık…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gamze AYDIN Arşivi
SON YAZILAR