DEDİĞİMİZ GİBİ OLDU

Kendimi övmeyi hiçbir zaman sevmedim, ancak başarılı olduğum konularda hakkımı inkar etmedim, birkaç gün önce bir mesaj aldım, mesajı yazan bayan gazeteyi ilk kurduğumda bizde çalışmıştı, daha sonra gazeteyi birilerinin sabote etmesi sonucu 15 kişinin gazeteyi yol üstü bırakıp gitmesi esnasında bu bayanda bizi bırakıp gitmişti. Daha sonra tekrar dönmek için araya onlarca kişiyi koymasına rağmen biz kabul etmemiştik, aradan belli bir zaman geçince bizde yazı yazıp daha sonra bir siyasi parti liderine yaptığı hakaret sonunda kovduğumuz ahlak fukarası birisini biz gazeteden kovunca bizi mahkemeye verip ben orada çalışıyordum paramı alamadım diye mahkemeye verdiğinde bu bayan da ona şahitlik edecek bir ahlaki yapıya sahipti ki gitmiş bizim aleyhimizde yalan yanlış beyanlarda bulunmuştu. Ancak geçtiğimiz ay bu mahkeme lehimizde sonuçlanmıştı yalancıların mumu mahkemeye kadar sürmüştü. Bu bayan hiç utanmadan, sıkılmadan geçtiğimiz hafta bana mesaj atmış, mesajında aynen şunu diyor; Adnan bey siz bu güne kadar bu şehirde olan her şeyi önceden bildiniz, yeni Üniversiteye atanacak olan Rektörü’de bilirsiniz kim olduğunu söyler misiniz. Ben de ona önce mahkemeye gidip verdiği yalan ifadenin hesabını vermesini ardından konuşması gerektiğini yazıp konuyu kapattım.

   Bu detayı neden yazdın, konumuzla alakası nedir  derseniz son bir, iki aylık yazılarımı okursanız yazdığım siyasi yazıların bugün itibarı ile ne kadar gerçekleştiğini gördüğünüzde ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Gerek ülke genelinde gerekse şehrimizde seçim sonuçlarının nasıl olacağı ile ilgili yazdıklarımın %90’nın gerçekleştiğini rahatlıkla görmüş olacaksınız. Beni sadece CHP yanılttı, ben şahsen CHP’nin iki vekili rahatlıkla alacağını düşünmekteydim, zira son 20 hatta 30 yıldan beri bu şehirde CHP bu kadar büyük hezimet almamıştı, Hayati Tekinin liste dışı kalması sonucunda CHP’nin oy kaybına uğrayacağını yazmıştım ama bir Milletvekilinin gideceğini hiç düşünmemiştim. Zira CHP 1 Kasım seçimlerinde üç vekile yakın oy almış, İki vekilde kalmıştı. Bu seçimde tepki oylarının iki vekilin üzerindekilerinin olacağını, böylelikle iki Milletvekilini rahatlıkla alabileceğini düşünmüştüm.

 

    Allah şifa versin Ömer Süslü 25 Haziranda millet kuyruğa girecek demişti, keşke sağlıklı olsaydı da ona şimdi buradan sıra numaramı ne zaman vereceğini sorsaydım. Bu arkadaşlar öyle havalara girmişlerdi ki aklınız şaşar, bazılarını göre İYİ parti iki vekil alacaktı, bazılarına göre de MHP üçe doğru koşmaktaydı. Sırf bu gerçekleri yazdığımız için ne CHP, ne MHP, ne de İYİ Partili arkadaşlar bize reklam vermediler, canları sağolsun da vermesinler ama onların bu işi hiç bilmedikleri bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bu üç partiye tavsiyem bir daha seçime girecekleri zaman bu fakire gelip akıl alsınlar onlara ne yapmaları gerektiğini söyleyeyim de biraz daha yüksek oy alsınlar. MHP il Başkanı olan arkadaş bu oyu kendisinin aldığını da sanmasın oyu alan Erhan Usta ile AK partinin bazı vekillerine olan tepkidir. Ama biz seçim sonuçlarının bu şekilde olacağını CHP dışında %100 yazdık ve dediklerimiz bire bir çıktı. Bizim eski personelin dediği gibi yazdıklarımızın tamamı çıkıyor.

 

   İYİ parti bu şehirde belki biraz daha fazla oy alacaktı ama ilk sıra adayı Gümüşhaneli olunca birde aday olan arkadaş kendisini gereği gibi tanıtmayınca sonucun böyle olacağı belli idi. Biz bunu bir ay öncesinden yazmıştık, adam merak edip gelir der ki yahu arkadaş sen birşeyler yazıp çiziyorsun da bunu neye göre yazıyorsun, şayet seçim sonuçları dediğin gibi çıkmazsa bu şehirde nasıl gazetecilik yapacaksın. Bu arkadaşların yakın çevrelerinde olanların tamamına yakını cahil cühela takımı hiç bir tanesi ne siyasetten anlıyor, nede sahadan anlıyor, garibim vekil adayları da onları birşey zannedip yanlarında gezdiriyorlar, biz onları adam yerine koymadığımız için vekil adaylarına bizi kötüleyip bizimle görüşmelerine engel oluyorlar ama sonuç ortada.

  CHP’nin ikinci sıra adayının seçilememesine o kadar memnun oldum ki anlatamam, o bayan ne sahaya indi, ne gezdi, ne de kimseye eyvallah etti, nasıl olsa CHP’nin iki Vekilliği garanti havasında oturdu aşağıya sonuç da bu oldu, şayet seçilseydi çok üzülürdüm, yazık olurdu seçmenin oyuna. Kemal Zeybek, Hayati Tekin siyaseti bilen, sahaya inen, kimin ne kadar etkili olduğunu çok iyi bilen insanlar olduklarından 1 Kasımda CHP iki vekilin üzerinde Vekillik oyu almıştı. CHP yönetimi Kılıçdaroğlu’nun alevilik tarafına ağırlık basarak Hayati Tekin gibi ehli sünnet, namazında, niyazında bir vekile tahammül edemediğinden onu listeye koymadı ama sonuçlarına da katlanacak. Sözlerime son verirken son yazımda yazdığım seçim sonuçlarının tahminine tekrar bakmanızı ve bu şehirde hangi gazetecinin siyaseti bildiğine karar vermenizi rica ediyorum. Bundan sonra Herkes bildiğini yazıp çizsin, kimse işkembei kübrasından atmasın, şehrin en eski gazatacıları dahi çıkıp kendi TV kanallarında bocaladıklarını, MHP’nin bu oyu alacağını tahmin edemediklerini söylüyorlarsa bundan sonra hadlerini bilsinler diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR