“Camdan köşkün varsa...

“Camdan köşkün varsa, komşunun camına taş atma…”

Haksızlıklar karşısında savunma hakkımızın doğduğuna inanıyoruz. Takip edenler bilir; bir süredir Samsun'da yayın yapan Gazeteniz Halk'tan gazetemize yönelik karalama kampanyası başlatıldı.
*
Pusuya yatmış iki kalem erbabı sözüm ona 'ahlaklı gazetecilik' adına muhabirinden, yazı işlerine, genel yayın yönetmenine kadar gazetemiz aleyhine yazılar döşeniyor.
*
Hakları.. Ellerinde kalemleri, (Sevgili Mehmet Yazıcı bununla da alay eder şimdi, klavyenin tuşları) geçmişinde Samsun basını için yüz akı ama şimdilerde polemiklerle ayakta kalmaya çalışan bir gazeteleri var.
*
Rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi "arşivi konuştururacağız." Köşelerinden 'ahlak dersi' veren, kişi mahremiyetinin yazılamayacağını, suç olduğunu söyleyen Muhterem Yener Cabbar'a çok Sevgili Mehmet Yazıcı'nın 20 Ocak 2011 Perşembe günü yayımladığı köşesini 'hediye paketi' olarak göndermek istiyoruz. Büyük şair Özdemir Asaf'ın dediği gibi, "Kendi bahçesinde dal olamayanın biri/ Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor."
*
Ey sevgili okur; bundan böyle bize ayrılan bu sayfada birlikte olacağız. Bu ilk yazımızda (her ne kadar yayımlama konusunda tereddüt etsek de) Sevgili Mehmet Yazıcı'nın 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz hakkında kaleme aldığı (pardon, klavye kullanarak yazdığı) köşe yazısını yayımlıyoruz. İyi okumalar..
*
Hamiş: Muhterem Yener Cabbar, belki de bu yazıyı daha önce okumamıştır. Umarım okuduktan sonra Sevgili Mehmet Yazıcı'ya gerekli yasaları hatırlatma gereği duyar.. 

Bu resimleri yorumsuz olarak yayımlamak istiyorduk. Ama Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nejdet Güneysu'ya da bakanlığın yakıştığını söylemeden edemedik. Bizce 15 Şubat 2011 günkü Gazeteniz Halk'ta yayımlanan ve aynı sayfada yapılan bu iki hata bir uyarı.. (Şimdi Sevgili Mehmet Yazıcı bıyık altından gülüyordur). Gelin insanların kusurları ile alay etmekten vazgeçin. Herkes hata yapabiliyor. Elbette bu hatalar bir gazetede olunca fazlasıyla göze çarpıyor. Bazen büyüklük görmezden gelmektir. Her gün bir gazetenin tam sayfasından kinini kusmak değildir. Ne diyelim? Yeni Ulaştırma Bakanı Nejdet Güneysu vatana millete hayırlı olsun.. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR